Alternatief beschermd vet beschikbaar

Alternatief beschermd vet beschikbaar

Vanwege de invloed van beschermd vet met veel C16-0 vetzuren op de hardheid van het melkvet en dus op de samenstelling/hardheid van kaas, heeft Friesland Campina en de NZO het voeren van gefractioneerde vetten met meer dan 60% C16-0 voorlopig verboden.

Ondertussen worden van alle tankleveranties de gehaltes van verschillende vetzuren in het melkvet gemeten. Tot nu toe lijken de meeste klanten van Fuite onder de streefwaarde van maximaal gemiddeld 32% C16-0 te blijven.

BEWI-SPRAY 99M

Aangezien er veel vraag is naar beschermd vet (vanwege het positieve effect op het vetgehalte, de melkproductie, vruchtbarheid en gezondheid van de koeien), heeft Gebrs. Fuite een alternatief beschermd vet product beschikbaar. Dit product heet BEWI-Spray 99M en is toegestaan in melkveevoeders. De melkveevoeders in ons assortiment waarin beschermd vet is opgenomen in de samenstelling, worden nu dus ook met dit beschermd vet gemaakt.

Het is ook toegestaan BEWI-SPRAY99M los bij te voeren. BEWI-Spray 99M bevat 99% Rvet en levert 3500 VEM/kg. De adviesdosering is minimaal 300 tot 600 gr/koe/dag.

×

Hallo!

Neem contact op met een medewerker van de binnendienst via WhatsApp of stuur een mail naar: info@fuite.nl

× Hoe kan ik je helpen?