3 tips voor een goede lasagnekuil

Met een lasagnekuil maakt u een constante basis qua ruwvoer. Wat zijn de top 3 tips voor een goede lasagnekuil?

Bij het maken van een lasagnekuil worden meerdere snedes over elkaar heen gekuild in dezelfde kuilbult. Als dit goed gebeurt is heeft u een goede basis voor een constant rantsoen. En kan er lange tijd kuilgras gevoerd worden met gelijke samenstelling.

Deze 3 tips vormen een basis voor een goede lasagnekuil:

Tip 1: Zorg dat het uitgangsmateriaal tussen de 40 en 45% DS zit. Het slagen van een lasagnekuil wordt erg moeilijk wanneer het te nat (30% DS) of te droog (60% DS) is.

Tip 2: Top elke laag gras af met landbouwzout. Zodra de kuil dicht gaat, gaat het iets ‘zweten’ onder het plastic. Dat kan zorgen voor een vies laagje tussen de snedes. Een laag landbouwzout bovenop de kuil, direct onder het plastic, absorbeert het vocht waardoor het gras goed geconserveerd wordt. Dosering: 1kg/m2 (met een maximum van 1 kg per meter kuilhoogte).

Tip 3: Verdeel elke vracht over de gehele lengte- en breedte van de kuil. Zo wordt de samenstelling van de kuil gelijkmatig en is aanrijden gemakkelijker. Goed aanrijden is noodzakelijk om broei te voorkomen.

Succes met inkuilen! Uw koeien zullen u belonen voor uw inspanningen van nu, wanneer zij een smakelijke, constante en broeivrije kuil te vreten krijgen.

Klik hier voor onze inkuilmiddelen! 

×

Hallo!

Neem contact op met een medewerker van de binnendienst via WhatsApp of stuur een mail naar: info@fuite.nl

× Hoe kan ik je helpen?