40 biggen bij 2 zeugen grootbrengen blijkt mogelijk

Grote tomen  groot brengen met minder pleegzeugen

Steeds meer varkenshouders staan voor de uitdaging om  het grote aantal levend geboren biggen groot te brengen bij de eigen moeder / zeug. Echter een zeug heeft maar 14 spenen dus meer biggen kunnen zonder bijvoeding niet worden groot gebracht.  Belangrijk daarbij is om te werken met uniforme tomen.

Varkenshouders J. en M. Cillessen zeer tevreden  over 2/40 multi suckling systeem

Om toch zoveel mogelijk biggen bij de zeug groot te brengen past Cillessen het 2/40 multi suckling systeem toe; 3 tomen met maximaal 40 biggen worden bij 2 zeugen geplaatst, ondersteund door een flexibele melkverstrekker.

De Pigger Feeder werkt zonder elektriciteit of leidingwerk en bevat een container voor vloeibare kant en klare biggen melk. De snuit van de big tegen het nippeltje onderin is voldoende om de melk uit de nippel te laten stromen. Volgens John en Maarten concurreert de melkvervanger niet met de zeugen melk, omdat het geen alternatief is voor zeugenmelk. “Zeugenmelk moet altijd de voorkeur hebben. De bijvoeding is het toetje waar de biggen naar behoefte zelf van kunnen snoepen.”

Lees hier het volledige artikel uit het vakblad Varkensbedrijf. Artikel 2 40 multi suckling systeem

U heeft vragen of wilt meer informatie over het 2/40 multi suckling systeem? Vul dan hier het contactformulier in. 

×

Hallo!

Neem contact op met een medewerker van de binnendienst via WhatsApp of stuur een mail naar: info@fuite.nl

× Hoe kan ik je helpen?