Meer melk door langer liggen
Het aantal uren dat een koe ligt, is van grote invloed op de klauwgezondheid en het welzijn, maar heeft ook effect op de melkproductie.
Lees meerHet aantal uren dat een koe ligt, is van grote invloed op de klauwgezondheid en het welzijn, maar heeft ook effect op de melkproductie.
Lees meerDe snijmais van 2022 is structuurrijker en zal gemiddeld traag verteren. Dit past goed bij de structuurarme eerste snede graskuilen van dit jaar. Door het lage zetmeelgehalte, zal er meer zetmeel bij gevoerd moeten worden.
Lees meerWauw wat een fantastische prestatie; 15.297 kg melk per koe. Fam. G.J. Dogger uit Beerzerveld is met dit resultaat de nieuwe topmelker van Nederland.
Lees meerIn een goed geconserveerde mais kuil krijgen boterzuurbacteriën geen kans zich te vermeerderen en sporen te vormen. Een slecht aangereden maiskuil vormt dus een risico voor vermeerdering van boterzuursporen.
Lees meerDat een mooi resultaat behalen ook mogelijk is zonder door de duurste kalvermelk te verstrekken, blijkt wel uit deze bedrijfsrapportage. Kim Bleumink van melkveebedrijf Bots in Rekken (Gld) legt uit hoe zij kalveren voert met Prominend Excellent.
Lees meer