Beperk hittestress met Topheat

Door zetmeel- en vetrijke voeders te verstrekken produceren uw dieren minder interne warmte. Zo wordt door het verstrekken van geconcentreerder voer zelfs bij een lagere voeropname aan de behoeften van uw dieren voldaan.

Veranderingen in het verteringsproces kunnen ervoor zorgen dat de dieren in een negatieve energiebalans terecht komen, zodat de vertering stil komt te liggen. Dit kan zorgen voor harde mest, verhoogt het risico op een traag geboorteproces en een moeizaam op gang komen van de biest- en melkproductie.

Topheat verhoogt voeropname

TopHeat is een hooggeconcentreerde vet-/eiwitkern die zorgt voor een energieboost. Dit heeft tot gevolg dat de zeugen veel beter berig worden, betere tomen ontwikkelen en grotere worpen produceren. Top Heat is in zakgoed beschikbaar en heeft goede loopeigenschappen. Het is een poeder dat weinig stuift.

 

Meer tips bij hittestress:

 • Controleer de klimaatapparatuur en de instellingen
 • Check de waterkwaliteit, -kwantiteit en –beschikbaarheid regelmatig
 • Bij warm weer vind gemakkelijk schimmelgroei plaats. Regelmatig reinigen en daarna een siloshot gebruiken.
 • Pas de voeding aan:
  • Tijdstippen en verdeling
  • Voerschema
  • Samenstelling

Pigger Prime Plus bevat ingrediënten die de weerstand van de big helpen verhogen wanneer de biestopname door hittestress tegen mocht vallen

Pigger Milk, zowel kant-en-klaar vloeibaar als in poedervorm, zijn dé ideale aanvullende melken naast zeugenmelk.

De varkensspecialisten van de gebroeders Fuite hebben een complete controlelijst met zomermaatregelen die ze, zonder verplichting, graag met u doorlopen. Klik hier om een afspraak te maken of laat hieronder uw gegevens achter.

  Klik hier om u te abonneren op de nieuwsbrief

  ×

  Hallo!

  Neem contact op met een medewerker van de binnendienst via WhatsApp of stuur een mail naar: info@fuite.nl

  × Hoe kan ik je helpen?