Betere bigvitaliteit door TopHeat

Rondom spenen zijn veel zaken belangrijk: goede beerstimulatie, 16 uur veel licht in een vast patroon, veel water, een niet te hoge temperatuur in de inseminatiestal en uiteraard de voeding. De beste resultaten bereiken we niet alleen met extra voedingsaandacht in de dekstal. Voeding moet tijdens de gehele cyclus van de zeug top zijn.

Snelle energiebronnen beperken voeropname

Na spenen moeten de zeugen snel weer in een positieve energiebalans komen. Zodat de productie van de vruchtbaarheidshormonen goed op gang komt. Deze hormonen stimuleren het afrijpen en vrijkomen van de eicellen. Van oudsher worden hiervoor snelle energiebronnen zoals suiker en dextrose gebruikt. Echter de glucosepiek uit suiker en dextrose beperkt de maximale voeropname. Onze ervaring is daarom dat een vet-eiwitkern een meer geschikte energiebron is in deze periode.

Wel extra energie, geen dip in de voeropname

Met een vet-eiwitkern krijgt de zeug extra energie echter is er veel meer insuline nodig om dit te verwerken. Daarnaast vreten zeugen makkelijker door omdat de vet-eiwitkern niet verzadigend werkt. Om eenvoudig een vet-eiwitkern te kunnen voeren ontwikkelden wij Topheat. Een vet-eiwitkern die als topdressing aan het dekstalvoer kan worden toegevoegd. Daarnaast heeft het assortiment van Gebrs. Fuite speciale dekstalvoeders waarin de vet-eiwitkern is toegevoegd.

Praktijkervaring

Voeren van een vet-eiwitkern rondom spenen levert in de praktijk goede resultaten op. Zeugen worden beter berig en het percentage dat succesvol draagt is hoger. Alleen overal is de ervaring dat het percentage kleine biggen afneemt en de bigvitaliteit toeneemt. Zwaardere en vitalere biggen vinden na de geboorte sneller de speen met biest en leggen hiermee ook de basis voor een betere groei als big en als vleesvarken.

TopHeat

Topheat is verkrijgbaar in poedervorm met een unieke vet-eiwitkern met extra vitamines en mineralen. Wij adviseren TopHeat 2x daags over het voer te verstrekken, met een dosering van 150 gram per keer.

×

Hallo!

Neem contact op met een medewerker van de binnendienst via WhatsApp of stuur een mail naar: info@fuite.nl

× Hoe kan ik je helpen?