Bluelite Max; succesvol koelen bij hittestress

In de afgelopen weken zijn er relatief weinig kalveren geboren. De geboortedip van nu, is nog een resultaat van de hittestress vorige zomer toen temperaturen tot wel 40 graden gemeten werden. Toen behielden weinig koeien hun dracht en werden ze niet tochtig of lieten ze de tocht slecht zien. Met Blue Lite Max kunt u dit patroon doorbreken.

Koelen van binnenuit

BlueLite Max is een voedingssupplement wat speciaal ontwikkeld is om ten tijde van warmte de weerstand van de koe te ondersteunen én haar veerkrachtiger te maken. De uitgebalanceerde samenstelling van onder andere elektrolyten, mineralen en vitaminen zorgt er zo voor dat koe prestaties op peil blijven.

Beperk vruchtbaarheidsproblemen door hittestress

Wanneer BlueLite Max verstrekt wordt, zullen koeien beter blijven vreten en drinken, houden ze het water beter vast én kunnen ze hun lichaamstemperatuur wel 0,3 graden kouder houden op hete dagen (figuur 1).

Op hete dagen is de THI ‘temperature humidity index’ ook hoog door de combinatie van hoge temperatuur en hoge luchtvochtigheid. Op die dagen ervaart de koe flink hittestress.

Een goede –lage- lichaamstemperatuur resulteert in behoud van prestaties in de zomer. De productie blijft beter op peil en vruchtbaarheid blijft beter; koeien zullen hun dracht beter behouden. Óók op de hele hete dagen!

×

Hallo!

Neem contact op met een medewerker van de binnendienst via WhatsApp of stuur een mail naar: info@fuite.nl

× Hoe kan ik je helpen?