Bulk chauffeur; visitekaartje van Fuite

Het is alweer bijna twaalf jaar geleden dat Bert voor het eerst met een bulkauto van Fuite over de Nederlandse wegen reed. Bert woont met zijn gezin al jaren in Genemuiden dus Gebrs. Fuite was bij hen al bekend. Als tiener was Bert wel werkzaam op een boerderij maar zelf is hij niet afkomstig uit een boerengezin. 

Chauffeur bij een bedrijf in je eigen woonplaats; een logische keus, toch?

“Ik ben begonnen als chauffeur in stukgoed artikelen maar ik was opzoek naar iets totaal anders. Wel als chauffeur natuurlijk maar ik wilde niet langer afhankelijk zijn van los- en laadtijden” vertelt Bert. “Bovendien rijd ik tegenwoordig vooral in plattelandsgebieden. Dat maakt je heel bewust van de seizoenen. Straks zie je weer boeren mest uitrijden of gras maaien bijvoorbeeld. Nee, de randstad die mis ik voor geen meter. Na twaalf jaar ga ik nog steeds fluitend naar het werk en zingend weer naar huis. Trouwens Fuite heeft een jong wagenpark. Mijn auto staat op de lijst dus hopelijk rijd ik in de loop van het jaar in een FH, dan zing ik vast nog wel harder”.

Hoe ervaar je het om (mede) het visitekaartje van Fuite te zijn?

“Korte lijnen spreken me erg aan. Veel adressen waar ik kom zijn al jarenlang klant. Je weet dus van te voren al wat je te wachten staat” zegt Bert.  “Bijvoorbeeld: hoe kun je op de handigste manier het erf oprijden, de locatie van de silo enz. Maar je weet ook waar de vulkoeken zo groot zijn als een frisbee. En dat je bekend bent op adressen is ook wel eens handig bij de volgorde van je rit. Dan kan ik net op tijd zijn om nog kans te maken op een lekkere kop soep” vult Bert lachend aan. “Tijdens het lossen spreek je af en toe een veehouder. Het is fijn om op die manier op de hoogte te blijven van wat er speelt in de sector. Gaat het bij de ene klant nog over dat het land te nat is om al mest uit te kunnen rijden, een volgende klant vertelt iets over de prijzen van varkensvlees of vogelgriep. En ja, tegenwoordig hoor ik natuurlijk vaak dat het veevoer zo duur is”

Wat wil je zeggen tegen veehouders die Fuite (nog) niet goed kennen?

“Wat mij aanspreekt bij Fuite is dat ze nog echt die ‘ouderwets’ korte lijntjes kennen. Ik ben geen nummer maar mijn naam staat op m’n vrachtauto. Ook voor onze klanten geldt dat. Als ze vragen hebben is het eenvoudig om in contact te komen met de betreffende persoon” vertelt Bert. “Ik merk ook dat onze klanten zich betrokken bij ons voelen. Dat ze bijvoorbeeld al hun best hebben gedaan om het erf sneeuwvrij te maken. Als ik onze klanten een tip zou mogen geven; controleer of je (mobiele) telefoon nummer bij Fuite bekend is. Dat is zo handig voor ons als chauffeurs als we een vraag hebben over het lossen”.

Meer medewerkers van Fuite leren ‘kennen’? Lees bijvoorbeeld het verhaal van onze nutritionist varkens: Alfons Vrijkorte. 

×

Hallo!

Neem contact op met een medewerker van de binnendienst via WhatsApp of stuur een mail naar: info@fuite.nl

× Hoe kan ik je helpen?