Chauffeur Wessel vertelt

Inmiddels rijdt vrachtwagenchauffeur Wessel alweer ruim 8 jaar met zo’n mooi gele ‘kanarie’ door heel Nederland.  “Dat vind ik ook één van de mooiste aspecten aan het werk. Er is veel afwisseling. Ik kom op verschillende bedrijven. Ga ik ’s ochtends naar melkveehouders, ’s middags kan maar zo een pluimveehouder of een varkenshouderij in mijn rit zitten. En natuurlijk kom ik op de mooiste plekjes in Nederland, vaak via leuke achterafweggetjes.”

Welke connectie heb jij met de agrarische sector?

“In tegenstelling tot veel andere chauffeurs heb ik geen agrarische achtergrond. Ik ben geen boerenzoon. Ik leerde via Fuite de sector kennen. Vaak spreek ik de veehouders wel even als ik kom lossen. Dat maakt dat ik gevoel krijg bij wat er leeft onder de veehouders. Bijvoorbeeld hoe is de biggenprijs? Is het al tijd om gras te maaien?  Ja, even een praatje maken onder het lossen dat heb ik wel gemist in de afgelopen tijd!”

Hoe kijk jij naar de sector?

“In de afgelopen maanden hebben we weer gezien hoe belangrijk de voedselvoorziening is. Ik vind het wel eens jammer dat sommige burgers de Nederlandse boeren (te) weinig waarderen. We kunnen niet zonder.”

Hoe ervaar jij de sector? Je bent er inmiddels een onderdeel van.

“Ik werk met veel plezier. Elke dag stap ik met een lach in de vrachtwagen. Ik ervaar de sector als een hele gemoedelijke. Werk en gezin liggen zo dicht bij elkaar, dat is heel plezierig. Bijkomend voordeel in dit werk is dat er op het boerenerf eigenlijk nooit wachttijden zijn om te kunnen lossen.” Laatst kwam  rond etenstijd een veehouder bij me. Hij zat in de problemen omdat zijn vrouw wel heel veel spaghetti had gemaakt. “Ach zo’n probleem help ik natuurlijk graag oplossen” stelt Wessel lachend.

Hoe een dag voor Wessel er uit ziet? Bekijk het hier!

 

×

Hallo!

Neem contact op met een medewerker van de binnendienst via WhatsApp of stuur een mail naar: info@fuite.nl

× Hoe kan ik je helpen?