“Een dag vrij neem ik niet, behalve als er een koeienkeuring is”

Procesoperator Henk is geboren en getogen op een melkveebedrijf in Mastenbroek. Zijn broer nam het ouderlijk bedrijf over. Het carrière pad van Henk bracht hem bij uiteenlopende bedrijven. Zo zat Henk in de betonboringen, grondverzet en werkte hij op een melkveebedrijf.

Het is alweer 7 jaar geleden dat het melkveebedrijf waar Henk werkte stopte. Bij Fuite was toen net een derde productie unit in gebruik genomen. Henk besloot te onderzoeken of werken als operator iets voor hem was.

Hoe ziet jouw werkdag er ongeveer uit?

“Het werk is erg afwisselend. Je hebt natuurlijk het productie (brok) draaien. En verder het laden van bulkauto’s, schoonmaken en klein onderhoud” somt Henk op. “Ik mag werken in een leuk ploegje operators. Allemaal nuchtere jongens met boerenverstand zeg maar. In ‘onze’ fabriek maken we het hoogste aantal verschillende soorten en diameters brok. In de praktijk betekent dit dat we vaker de productielijn spoelen of een matrijs wisselen. Dan is het fijn als je makkelijk met elkaar kunt schakelen.”

Een goed gevoel dus bij het werken bij Fuite?

“Ja zeker. Overal is natuurlijk wel eens wat. De open communicatie bij Fuite in combinatie met de korte lijntjes dat spreekt mij aan. Laatst was er een aanpassing nodig van een productielijn. Aan de kantinetafel kan iedereen dan vrijuit suggesties aandragen. Ik neem ook eigenlijk nooit een dag vrij. Behalve dan als er ergens een koeien keuring op het programma staat. “ Lachend vult Henk nog aan; “Als ik een dag vrij ben dan weet mijn vrouw wel hoe laat het is.”

Dus je hebt wel gevoel bij de agrarische sector en de Fuite klanten?

“Fokkerij heeft mijn hart. Ja, ik zie graag een mooie koe. Ik ben nog altijd lid van de veeteelt studieclub in Hasselt. Als er een keuring of fokvee dag is dan neem ik graag een kijkje. Helaas hebben we de afgelopen twee jaren weinig bezoek gehad op de fabriek. Het was altijd leuk als er veehouders langs kwamen. Vooral ook omdat bezoekers altijd onder de indruk zijn van hoe schoon het is in de fabrieken.”

Is het maken van brok een proces dat verandert door de jaren heen?

Sinds een aantal jaren maken we VLOG en VLOG Euro voeders. Dat is echt een separate lijn met voeders. Omdat de lijntjes kort zijn bij Fuite is er veel samenspel tussen de productie en de vertegenwoordigers. Dan proberen we eens wat uit; bijvoorbeeld een bepaalde brok persen met extra stoom. We maken nu ook de FERM – voeders. Een uniek varkensvoer. Toch wel leuk dat wij dit als enige in Nederland kunnen produceren. Ik denk dat we hier als Fuite met elkaar gepast trots op mogen zijn.”

×

Hallo!

Neem contact op met een medewerker van de binnendienst via WhatsApp of stuur een mail naar: info@fuite.nl

× Hoe kan ik je helpen?