Eenvoudig grote groepen biggen voeren met feeder 2.0

Als zeugenhouder wilt u maximaal profiteren van een hogere biggenproductie per zeug. De uitdaging daarbij is om een uniforme toom biggen groot te brengen. In nauwe samenwerking met AHC Cawi hebben wij een robuuste roestvrijstalen Pigger Cream Feeder ontwikkeld. Deze is zeer geschikt om grote groepen biggen te voeren.

Doordat zeugen grotere tomen werpen ontstaat de uitdaging om deze biggen gezond groot te brengen. Echter een zeug heeft minimaal 14 spenen dus meer biggen kunnen zonder bijvoeding niet worden groot gebracht. Bij de huidige grote aantallen geboren biggen vraagt het inzetten van pleegzeugen om een planmatige aanpak zodat de bezettingsgraad van de zeugenstapel niet in de verdrukking komt. Daarnaast is die planmatige aanpak belangrijk om de gezondheid binnen de werpgroepen te borgen.

Eenvoudig 2-40 tomen maken

Het maken van 2-40 tomen met de Pigger Cream Feeder is erg gemakkelijk. Het vergt een handeling en alle biggen liggen op hun plaats. Met de Pigger Cream Feeder 2-40 aanpak profiteert u optimaal van de melkproductie van de zeug en investeert u alleen in Pigger Cream voor de boventallige biggen in de 2-40 toom.

Pigger Cream Feeder; arbeid efficiënt en duurzaam

De Pigger Cream Feeder is beschikbaar in twee variaties. Ze zijn beiden robuust, bedrijfszeker en hygiënisch in gebruik. Bovendien zijn ze gemakkelijk in gebruik.  Beide Feeders zijn voorzien van een wei-drinknippel met een extra lange pen waardoor de nippel ook voor jonge biggen gemakkelijk te bedienen is. (zie foto). De Pigger Cream Feeder Duo beschikt i.t.t. de Pigger Cream Feeder Uno ook over een droogvoerunit.

 

(geen elektra- of water aansluiting nodig)

Pigger Cream; kant – en – klare biggenmelk

Pigger Cream is een smakelijke, kant-en-klare biggenmelk met 37,5 % droge stof. Deze melk bevat zeer hoogwaardige eiwitten die goed verteerbaar zijn. Pigger Cream kan meteen na de biest verstrekt worden en water toevoegen is niet nodig. Benieuwd naar ons Pigger assortiment? 

 

 

×

Hallo!

Neem contact op met een medewerker van de binnendienst via WhatsApp of stuur een mail naar: info@fuite.nl

× Hoe kan ik je helpen?