Fam. Dogger; topmelker van Nederland

Wauw wat een fantastische prestatie; 15.297 kg melk per koe. Fam. G.J. Dogger uit Beerzerveld is met dit resultaat de nummer 1 topmelker van Nederland. 

Familie Dogger realiseerde het afgelopen boekjaar een EJR (economisch jaarresultaat) van 3.362 euro. Het vet gehalte zat op 3,92 % en het eiwitgehalte op 3,58 %. De koeien worden gemolken met een robot.

Gerrit Hoogenboom (links) en Koop Fuite (3e van links) brengen hun felicitaties over aan vader en zoon Dogger.

Meer Fuite klanten in topmelkers top 20

Mts. A.M. + A. Stol uit Grijpskerk is ook te vinden in de top 10 van top melkers. Evenals V.O.F. van den Acker uit Erp die een mooie 6e plaats behaalde. Dhr. T van Vliet uit Nieuwlande, melkveebedrijf Krol uit Boekel, mts R.H.J. en J.N.J. Dogger uit Beerzerveld en fam. van Gestel uit Hooge Mierde staan in de top 20. Van harte gefeliciteerd met dit prachtige resultaat!

 

Hoog bedrijfssaldo door constant rantsoen en hoge brok gift

“Hard melken lukt alleen door hard te voeren” stelt Wilco. “Een koe is daarnaast gebaat bij een constant rantsoen. We houden daarom zoveel mogelijk hetzelfde.  De eerste 60 dagen krijgen alle koeien dezelfde hoeveelheid krachtvoer. Daarna krijgt een koe afhankelijk van haar productie tot wel 18 kg brok.” Bang voor pensverzuring is Dogger daarbij niet. “We zorgen dat ons rantsoen niet te snel is en daardoor de pens verzuurt en kiezen daarom voor een rustig verteerbare brok en voldoende ruwe celstof in het totale rantsoen. Dat gaat prima. Ons ureum schommelt daar bij doorgaans rond de 20.” Meer lezen over familie Dogger? Klik hier. 

×

Hallo!

Neem contact op met een medewerker van de binnendienst via WhatsApp of stuur een mail naar: info@fuite.nl

× Hoe kan ik je helpen?