Geef vliegen geen kans

De afgelopen weken hebben we te maken met de oplopende temperaturen.  Het gevolg daarvan is dat we in de buurt van dieren (meer) vliegen aantreffen. Het aantal vliegen kan zo hoog worden dat ze overlast veroorzaken. Koeien die tijdens het melken blijven trappen en drinkemmers bij de kalveren waar meteen vliegen in zitten zijn bekende ergernissen.

Start tijdig met het bestrijden van vliegen

Vliegen zijn een bron van overdracht van ziekteverwekkers bij jonge dieren zoals kalveren en lammeren. De stalvliegen spugen namelijk eerst in hun voedsel voor ze het opeten. Zo verspreiden vliegen niet alleen zichzelf maar ook ziekteverwekkers.

Figuur 1 toont de levenscyclus van vliegen. Larven komen uit de eieren die een vlieg legt. Zie je 100 vliegen in april? Dan betekent dit dat er al 500 larven zijn.  Door ze nu te bestrijden wordt de grote toename van vliegen onderbroken.

Start daarom nu met Neporex!

Neporex stopt de ontwikkeling van larven. Ze groeien niet meer uit tot poppen en vliegen. Robert Jan legt in het volgende filmpje uit hoe Neporex doeltreffend kan worden ingezet.

 

Neporex is breed toepasbaar

Het beste effect wordt bereikt door Neporex in te zetten in strohokken, iglo’s en eenlinghokken, strohokken (bij kalveren en afkalfhok) en eventueel langs de randen van de mestkelder. Er zijn drie verschillende toepassingsmethoden:

  • strooien (poeder)
  • gieten (opgelost in water)
  • spuiten

De natuurlijke vijanden (o.a. kevers, sluipwespen en mijten) blijven in leven en bestrijden dus, samen met de Neporex, de vliegenmaden.

Voor meer informatie neem contact op met uw rundveeadviseur of kalveropfokspecialist. Zij kunnen alles vertellen over verpakking, gebruik en dosering.

×

Hallo!

Neem contact op met een medewerker van de binnendienst via WhatsApp of stuur een mail naar: info@fuite.nl

× Hoe kan ik je helpen?