Geef vliegen geen kans

Nu de temperaturen oplopen zijn in de buurt van dieren ook vliegen te vinden. Het aantal vliegen kan zo hoog worden dat het hinderlijk is voor uw vee en voor uzelf. Koeien die tijdens het melken blijven trappen en drinkemmers bij de kalveren waar meteen vliegen in zitten zijn bekende ergernissen. 

Start tijdig met het bestrijden van vliegen

Vliegen zijn een bron van overdracht van ziekteverwekkers bij jonge dieren zoals kalveren en lammeren. De stalvliegen spugen namelijk eerst in hun voedsel voor ze het opeten. Zo verspreiden vliegen niet alleen zichzelf maar ook ziekteverwekkers. Figuur 1 toont de levenscyclus van vliegen. Maden komen uit de eieren die een vlieg legt. Zie je 100 vliegen in april? Dan betekent dit dat er al 500 maden zijn.  Door nu de maden te bestrijden wordt de grote toename van vliegen onderbroken.

Start daarom nu met Neporex!

Neporex is een Europees erkend product om de ontwikkeling van maden te stoppen. De maden groeien zo niet uit tot poppen en vliegen. Neporex is breed toepasbaar. Het beste effect wordt bereikt door Neporex in te zetten in strohokken, iglo’s en eenlinghokken, strohokken (bij kalveren en afkalfhok) en eventueel langs de randen van de mestkelder.

 

Neporex is breed inzetbaar:

  • Als poeder om te strooien
  • Opgelost in water
  • Geen schade aan sluipwespen en andere vliegenbestrijders
  • Geen nadelig effect op de aanwezige dieren.

Voor meer informatie neem contact op met uw rundveeadviseur of kalveropfokspecialist. Zij kunnen alles vertellen over verpakking, gebruik en dosering.

×

Hallo!

Neem contact op met een medewerker van de binnendienst via WhatsApp of stuur een mail naar: info@fuite.nl

× Hoe kan ik je helpen?