Gezondere biggen en varkens met FERM

Varkens die gefermenteerd voer krijgen realiseren een hogere voeropname, betere voerconversie en groei. Gefermenteerd voer is als het ware voor verteerd en daardoor zijn de nutriënten gemakkelijker opneembaar. Een belangrijke eigenschap, maar niet het enige voordeel. De Fermentatie mix van Fuite draagt namelijk ook direct bij aan een verbetering van de diergezondheid.

 

Geef slechte bacteriën geen kans met Ferm

Een gezonde darm is een voorwaarde voor maximale groei en vitale biggen. Een gezonde darm bevat miljarden “goede” bacteriën en zo min mogelijk schadelijke bacteriën zoals Salmonella spp. en E.coli. Door toevoeging van melkzuurbacteriën (ook wel bekend als ‘probiotica’) aan het voer, komen er direct meer goede maar tegelijk ook minder slechte bacteriën in het maagdarmkanaal. Het gevormde melkzuur, de lagere pH en de melkzuurbacteriën zelf, zijn drie belangrijke eigenschappen van de Fermentatiemix.

 

Hoe draagt Ferm bij aan een betere gezondheid?

  • Vanwege concurrentie is er in de darm minder plek voor slechte bacteriën.
  • De lagere pH en de aanwezigheid van meer vluchtige vetzuren hebben een remmend of zelfs dodelijk effect op de slechte bacteriën.
  • Het aantal slechte bacteriën (ziekteverwekkers) neemt niet alleen af in de darm, maar ook in de mest. Hierdoor daalt de infectiedruk in de omgeving.
  • Een gezondere darmflora leidt tot een betere immuunrespons en dit draagt bij aan de algehele weerstand.

Vanwege de hogere weerstand en de verlaging van de infectiedruk zal het voeren van de fermentatie mix tot slot ook kunnen bijdragen aan verdere afname van het totale antibioticagebruik in de sector.

Fermentatie is niet nieuw en het effect op de darmgezondheid is reeds langer bekend. De toepassing binnen de varkenshouderij was tot nu toe echter vrij bewerkelijk en tijdrovend. Dankzij de innovatieve Ferment mix van Fuite is dat nadeel nu komen te vervallen. Kortom, vooral veel voordelen dus.

 

×

Hallo!

Neem contact op met een medewerker van de binnendienst via WhatsApp of stuur een mail naar: info@fuite.nl

× Hoe kan ik je helpen?