Graslandverzorging in het voorjaar

De basis voor een goede grasopbrengst is goed graslandmanagement. Factoren die van invloed zijn op kwaliteit en opbrengst zijn onder andere:

  • Grassenbestand

Slechte grassen waaronder ruwbeemd en kweek, maar ook onkruiden zoals muur, herderstasje en paardenbloem beïnvloeden de kwaliteit, smaak en opbrengst.

Oppervlakkig wortelende grassen en onkruiden zijn redelijk succesvol te bestrijden met een wiedeg.

Bij 70-90 % goede grassen adviseren wij u om de grasmat door te zaaien, bij minder dan 60% goede grassen is de beste optie uw grasland te vernieuwen.

Gebroeders Fuite heeft een uitgebreid assortiment graszaadmengsels in het assortiment waaronder de Green Spirit mengsels van Barenburg. Meer informatie is hier te vinden: Voedergrasgids 2020

Graslandvernieuwing mag onder bepaalde voorwaarden. Kijk hier voor op de site van RVO

 

  • Bemesting

Naast drijfmest is een kunstmest gift nodig om een optimale opbrengst te realiseren. Stikstof en Zwavel zijn de belangrijkste elementen naast drijfmest dat gras nodig heeft voor een hoge opbrengst. Gras heeft een voorkeur voor ammonium. Bij vroege toediening in het voorjaar, wanneer de gewasgroei nog op gang moet komen, is dit de beste N-vorm die de minste verliezen geeft

  • Gebruik meststoffen met een hoog aandeel ammonium zoals FUITAMMON START
  • Ureumhoudende meststoffen moeten behandeld zijn met een ureaseremmer zoals NOVUREA of NOVUREA “S” anders zijn er te veel verliezen door vervluchtiging van de N (ammoniak)
  • Bemest, indien nodig, zwavel bij.

Gebrs Fuite beschikt over een uitgebreid assortiment meststoffen.

 

  • Schade door muizenvraat of droogte?

Droogteschade en schade door muizen kan de kwaliteit van uw percelen snel verminderen. In sommige gebieden is de staat van de grasmat belabberd. Percelen zijn zwart omdat er geen gras meer te bekennen is of staan vol met muur, kweek en ruwbeemd. Daarnaast is de ruwvoerpositie op veel melkveebedrijven matig. In combinatie met een verwachte slechte opbrengst van de eerste snede is dit een zorgelijke situatie.

In bijgaand keuzeschema en Stappenplan voor u opgesteld. Beide zijn handige hulpmiddelen.

Voor vragen en advies kunt u contact opnemen met uw adviseur of met de verkoop binnendienst 038-3854177

 

Fuite levert graszaad
Fuite levert graszaad van diverse leveranciers.
×

Hallo!

Neem contact op met een medewerker van de binnendienst via WhatsApp of stuur een mail naar: info@fuite.nl

× Hoe kan ik je helpen?