Hoge groei en gezonde kalveren met magere melkpoeder

Op de grens van Twente en Salland ligt het melkveebedrijf van de familie Immink. De afgelopen jaren hebben ze hun jongvee opfok stap voor stap geoptimaliseerd. Sinds 3 maanden worden alle kalveren gevoerd met Prominend Premium, een melkpoeder met 60% magere melk.

 

Hoge jeugdgroei behalen met minimaal beschikbare arbeid

Martin en Gerrieke Immink houden in Daarle 280 stuks melkvee en 110 stuks jongvee. Martin stuurt op een hoge jeugdgroei bij de kalveren maar arbeid is de beperkende factor. Familie Immink weet uit ervaring dat een hoge jeugdgroei leidt tot hoog productieve vaarzen. “Goed ontwikkelde vaarzen kalven af op 22 maanden. Ze geven meer melk en hebben een hogere BSK.” stelt Martin.

Prominend Premium veilig veel melk voeren
Martin Immink met kalf. Melkvee op de achtergrond.

 

Prominend Premium maakt veilig veel melk verstrekken mogelijk

“Sinds we Prominend Premium zijn gaan voeren blijven de kalveren langer verzadigd” vertelt Martin.  Als we de jongveestal halverwege de middag binnen komen liggen de kalveren rustig en attent in het stro.” Er is bewust gekozen om tweemaal daags melk te verstrekken maar dan is er wel een limiet hoeveel melk een kalf kan opdrinken. Prominend Premium is erg geschikt om intensief melk te verstrekken zonder dat het problemen geeft. De jonge kalveren krijgen tot 3 liter melk per voeding met 160 gram poeder/liter. De oudere kalveren tot wel 3,5 liter melk per voeding. Het hoge aandeel magere melk in de Premium zorgt voor een geleidelijke vertering in het kalf. Extra voordeel is dat deze kalvermelk van nature smakelijk is. “De kalveren drinken de melk graag en verteren het goed” aldus Martin.

 

Een goede basis blijft belangrijk voor probleemloze kalveropfok

“Een hoogwaardige kalvermelk is natuurlijk maar één van de voorwaarden voor een probleemloze opfok” geeft Martin aan. “In de afgelopen jaren hebben we het biestmanagement en de hygiëne fors verbeterd. Samen met onze kalveropfokspecialist van Gebrs. Fuite hebben we stap voor stap aan deze punten gewerkt. Het resultaat mag er zijn: kalveren met meer weerstand die hun jeugdgroei optimaal benutten, weinig uitval en diarree.”

 

×

Hallo!

Neem contact op met een medewerker van de binnendienst via WhatsApp of stuur een mail naar: info@fuite.nl

× Hoe kan ik je helpen?