Hoger kraamstalrendement door planmatig werken

Steeds meer varkenshouders staan voor de uitdaging om  grote aantallen levend geboren biggen groot te brengen bij de eigen moeder / zeug. Een  uitdaging hierbij is dat kraam zeugen gemiddeld te weinig spenen hebben in verhouding tot het aantal levend geboren biggen.

Biggen beschikken over warm en koud buffet

Toepassen van het 2/40 systeem (bekijk hier de video) houdt in dat drie tomen biggen bij twee zeugen worden grootgebracht. Starten met dit systeem kan bij biggen vanaf tien dagen oud. “Vanaf dat moment beschikken uw biggen over een warm en koud buffet”, zo stelt collega Klaas Bergsma. Ze kunnen aan de uier drinken en daarnaast wordt een melkvervanger aangeboden.

Gestructureerd werken verhoogt rendement kraamstal

Door gestructureerd management in de kraamstal toe te passen kan de uniformiteit van de afgeleverde biggen verhoogt worden. Er vindt namelijk minder overdracht van ziektekiemen plaats en dat verhoogd vitaliteit en gezondheid. Zoals u weet is er steeds meer maatschappelijke aandacht voor biggensterfte. Dat maakt het extra interessant om te streven naar een laag sterftecijfer. Nog afgezien van het  werkplezier dat een goed  lopende kraamstal oplevert.

Gebruik vernieuwd Pigger Feeder concept maar vergeet uw zeug niet

Onze Pigger Feeder kan eenvoudig tussen de hok afscheiding bevestigd worden. De melk is lang houdbaar en eenvoudig in de Pigger feeder te plaatsen. Een onbeperkte opname van melkvervangers en prestarter gaat niet ten koste van de opname van moedermelk doordat biggen ‘lui’ worden, zoals varkenshouders soms vrezen. Het werkt juist andersom. Als biggen veel aanvullend voer opnemen in de kraamtijd, drinken ze juist meer melk en stimuleren ze zodoende de melkproductie van de zeugen. Het één versterkt juist het ander. Veel melk onder uw zeugen is dus een vereiste om maximaal toom rendement te behalen.

Wij lichten ons 2/40 systeem graag toe. Maak hier een afspraak!

×

Hallo!

Neem contact op met een medewerker van de binnendienst via WhatsApp of stuur een mail naar: info@fuite.nl

× Hoe kan ik je helpen?