Kiest u voor onderzaai op uw maispercelen?

Wanneer u mais teelt op zand- of lössgrond bent u verplicht een vanggewas te zaaien. U kunt dit op drie verschillende manieren doen. Kiest u voor onderzaai dan is nu het moment om uw vanggewas te bestellen.

Onderzaai of nazaai?

Bij onderzaai teelt u het vanggewas tussen de rijen mais. Geschikte vanggewassen (zie tabel 1) voor onderzaai kiemen makkelijk en hebben weinig vocht nodig. Het oogstmoment van de mais is bij gebruik van onderzaai flexibeler. In geval van nazaai heeft de overheid 1 oktober als uiterste inzaaidatum vastgesteld. Wanneer u kiest voor een wintergraan na de mais, kunt u deze opgeven als hoofdteelt. De uiterlijke datum voor inzaaien verschuift dan naar 31 oktober.

Tabel 1: Fuite Assortiment vanggewassen en groenbemesters 2023

Voor andere maissoorten dan snijmais gelden weer andere regels. Andere maissoorten zijn: korrelmais, suikermais, Corn Cob Mix, Maiskolvensilage of biologisch geteelde (snij)mais.

Wilt u meer informatie over de regels omtrent het inzaaien van een vanggewas? Website van RVO.

Als u als hoofdteelt een graangewas wilt verbouwen, dan kunt u hiervoor ook bij ons terecht. Voor bestellingen of andere vragen omtrent de toepassing van vanggewassen kunt u contact opnemen met kantoor of vraag uw voeradviseur.

×

Hallo!

Neem contact op met een medewerker van de binnendienst via WhatsApp of stuur een mail naar: info@fuite.nl

× Hoe kan ik je helpen?