Langere darm door onbeperkt Prominend melk verstrekken

Méér melk verstrekken aan kalveren leidt tot hogere groei, betere ontwikkeling en hogere melkproductie van vaarzen. Nieuw inzicht is dat ook de darm van het kalf beter ontwikkeld is wanneer kalveren veel melk opnemen, zoals bij onbeperkt Prominend kunstmelk verstrekken. De darm wordt tot wel 2 meter langer. Daardoor zal het voer beter benut worden.

De dunne darm zorgt voor de opname van voedingsstoffen. Door een goede vertering komen er minder voedingsstoffen voor slechte bacteriën in de dikke darm. Zo krijgen zij minder kans om flink te groeien en kwaad te doen.

Zo zorgt meer melk verstrekken naast een hogere groei en betere ontwikkeling van het kalf ook voor een betere voer benutting en minder risico op diarree. Van al deze zaken profiteert het kalf nog de rest van haar leven.

Dus: hoge melkopname leidt tot:

  • Langere darm van kalveren
  • Hogere groeisnelheid kalveren
  • Meer melkproductie van vaarzen
  • Minder risico op voedingsdiarree

Bent u benieuwd hoe ú een hogere groei en melkproductie van uw vaarzen kunt realiseren? Onze jongvee specialisten helpen u graag!

Gebaseerd op presentatie van Christian Koch, Hofgut Neumühle, tijdens International Dairy Nutrition Symposium 2019. Studie was uitgevoerd met kalveren die beperkt (6 liter per dag) of onbeperkt (opname tot ca. 12 liter per dag)  kunstmelk kregen.

×

Hallo!

Neem contact op met een medewerker van de binnendienst via WhatsApp of stuur een mail naar: info@fuite.nl

× Hoe kan ik je helpen?