Maximaal eiwit oogsten van je van eigen land

Als veehouder wil je maximaal melk produceren uit eigen ruwvoer. Met het innovatieve eenjarige grasklaver mengsel ProtaPlus oogst je moeiteloos en goedkoop in korte tijd maximaal eiwit van je eigen land. Je oogst z’n 30% meer dan van blijvend grasland.

Prima combinatie van klavers en grasrassen

Zelfs tijdelijke graslandmengsels hebben het nakijken in vergelijking met ProtaPlus als het om opbrengst gaat. Met ProtaPlus oogst je 20% meer droge stof van je land dan met elk ander tijdelijk grasland. Het succes zit hem in de combinatie van snelst groeiende klavers en de beste 1-jarige grasrassen. De klavers nemen de stikstof op uit de lucht. Dit heeft de volgende drie voordelen:

  1. Je hoeft minder stikstof te bemesten
  2. Je produceert meer eiwit
  3. Je verbetert de bodem voor een volgend gewas

 

Download hier de ProtaPlus folder

Uitstekende keuze als vanggewas

ProtaPlus is uitstekend in te zetten als vanggewas. Voorwaarde is wel dat het voor 1 oktober gezaaid dient te worden.

Meer informatie of een folder ontvangen? Neem contact met ons op.

Fuite heeft diverse inkuilmiddelen

Minder voereiwit nodig bij betere eiwitbenutting

Met maisvlokken in het rantsoen wordt regelmatig een groter stikstofvoordeel in de BEX gerealiseerd. Dit is het gevolg van een betere eiwitbenutting, waardoor minder eiwitaanvulling nodig is!

Hogere eiwitbenutting levert BEX voordeel op

Wanneer er efficiënt met het eiwit om wordt gesprongen op het bedrijf is er een groter BEX voordeel voor stikstof te behalen. Als het rantsoen goed in balans is en de pens flink aan het werk wordt gezet om het eigen ruwvoer goed te benutten, wordt er efficiënter met het eiwit omgesprongen.  Maisvlokken stimuleren een goede benutting van het eiwit uit eigen ruwvoer doordat vlokken veel goede en rustige pens energie bevatten. De pensmicroben kunnen daardoor veel penseiwit vormen wat de basis is voor melkeiwit. Hierdoor is er minder eiwitaanvulling in een rantsoen nodig!

Onze adviseurs adviseren u graag hoe u een betere benutting van het eiwit van uw eigen land kunt realiseren.

×

Hallo!

Neem contact op met een medewerker van de binnendienst via WhatsApp of stuur een mail naar: info@fuite.nl

× Hoe kan ik je helpen?