Meer levende biggen met Topheat

Top Heat is een vet/eiwit kern met extra vitamines, mineralen en lianol. Het kan als aanvullend voer worden gebruikt in de dekstal, tijdens de laatste dagen voor werpen en bij eerste worp zeugen de laatste week voor spenen.

Energieboost uit Topheat beperkt worp dip

In de laatste periode van de dracht krijgen zeugen een hoog voerniveau. Als een zeug naar de kraamstal gaat verandert er echter veel:

  • ze gaat naar een andere afdeling
  • ze gaat van groepshuisvesting naar individuele huisvesting
  • ze gaat van drachtvoer naar transitie- of lactovoer
  • ze gaat van een hoog naar een laag/lager voerniveau

De vertering in de zeugen verandert in korte tijd dus enorm. Daarnaast kunnen alle veranderingen stress opleveren. De veranderingen in het verteringsproces kunnen ervoor zorgen dat de dieren in een negatieve energiebalans terecht komen, zodat de vertering stil komt te liggen. Dit kan zorgen voor harde mest, verhoogt het risico op een traag geboorteproces en een moeizaam op gang komen van de biest- en melkproductie.

Sneller geboorteproces, minder geboortehulp en minder doodgeboren biggen

Het geboorteproces mag (maximaal) 15 minuten per geboren big duren. Wanneer er 16 biggen geboren worden duurt de totale partus evengoed 4 uur. In die tijd verandert (vermindert) de kwaliteit van de biest. Als het geboorteproces door alle genoemde factoren nóg langer duurt, heeft dit negatieve gevolgen voor de zeug én haar biggen. TopHeat is een hooggeconcentreerde vet-/eiwitkern die zorgt voor een energieboost. Het gebruik versnelt het geboorteproces, verbetert de biestproductie en houdt de zeug fit en actief.

Topheat wordt ook ingezet in de dekstal. Hoe u topheat kunt inzetten in de dekstal leest u hier. 

×

Hallo!

Neem contact op met een medewerker van de binnendienst via WhatsApp of stuur een mail naar: info@fuite.nl

× Hoe kan ik je helpen?