Meer melk? Fuite maisvlokken

Gebrs Fuite produceert zelf maisvlokken. De maiskorrels worden geweekt, verhit en daarna gewalst. Hierdoor ontstaat een grote vlok. Maisvlokken zijn zeer smakelijk en verhogen daardoor de voeropname. 

Waarom maisvlokken toevoegen aan het rantsoen?

Doordat de maisvlokken zeer smakelijk zijn zorgen ze voor een hogere voeropname. De bewerkingsvorm van grondstoffen bepaalt de snelheid van de vertering. Maar het bepaalt ook of de voedingsstoffen in de pens of darm beschikbaar komen voor de geit. Daardoor kan het eigen ruwvoer nóg beter benut worden. Dat komt de vorming van microbieel eiwit in de pens ten goede en levert een plus op voor de productie van liters melk en melk-eiwit. Het resultaat: veel melk, hoog eiwit en een goede benutting van uw ruwvoer.

Klaas Jan en Cindy Dekker zijn enthousiaste gebruikers van de maisvlokken. ‘Als ik maisvlokken voer, staan alle geiten aan het voerhek, ze zijn er gek op’ aldus Klaas Jan. 

Maisvlokken geschikt voor elke leeftijd

Zoals hierboven beschreven zijn maisvlokken een uitstekende aanvulling in het rantsoen van uw melkgevende dieren. Maar ook rondom aflammeren zijn de maisvlokken een prima keus. De maisvlokken zijn immers niet alleen erg smakelijk maar ze voorzien uw verse geit ook van veel energie. De smakelijkheid is ook een reden om de vlokken aan te bieden aan uw geitenlammeren. De lammeren vreten het graag en de vlokken stimuleren de pens ontwikkeling.

×

Hallo!

Neem contact op met een medewerker van de binnendienst via WhatsApp of stuur een mail naar: info@fuite.nl

× Hoe kan ik je helpen?