Meer melk uit ruwvoer met Smaragd

Sinds 2018 produceert Gebrs. Fuite in haar eigen fabriek hoogwaardige vlokken. Maisvlokken waren het eerste product dat uit deze – voor mengvoeder Nederland unieke – fabriek kwam rollen. Nieuw zijn de vlokken mixen genaamd; Smaragd. Grondstofkeuze, vorm en bewerking zorgen voor unieke werking in de pens. Het resultaat: meer melk uit ruwvoer doordat de pens beter functioneert.

Afgelopen voorjaar zijn relatief natte, zure kuilen gemaakt. Door de combinatie van energie- en eiwit en de speciale bewerking van de vlokken is Smaragd een mooie aanvulling op deze kuilen.

Deze natte, zure kuilen zijn vaak ‘taai’ doordat ze pens energie missen. Als gevolg daarvan is ook het eiwit van deze kuilen niet optimaal te benutten. Door de geleidelijk vrijkomende energie in Smaragd worden de pens bacteriën beter gevoed waardoor zij de nutriënten van de graskuil beter beschikbaar kunnen maken voor de koe. Tegelijkertijd vangt de eiwit aanvulling in Smaragd de slechtere benutbaarheid van het eiwit in deze kuilen op. Het resultaat ziet u in de tank: meer liters en meer melk-eiwit.

×

Hallo!

Neem contact op met een medewerker van de binnendienst via WhatsApp of stuur een mail naar: info@fuite.nl

× Hoe kan ik je helpen?