Mts. Dogger zeer tevreden over VLOG voeders

Op een prachtige locatie in Salland bevindt zich het melkveebedrijf van maatschap Dogger. De Maatschap Dogger is eind december 2018 overgeschakeld op de productie van VLOG-melk op verzoek van CONO Kaasmakers.

Het bedrijf heeft een omvang van 165 melkkoeien. Door verhalen in de omgeving over dalende producties na omschakeling, stelde het bedrijf de stap naar de productie van VLOG-melk zo lang mogelijk uit. Om VLOG-melk te mogen leveren moet ook het krachtvoer een VLOG certificering hebben.

Uitstekend resultaat met VLOG-voeders

Samen met melkvee specialist Gerrit Hoogenboom werd zorgvuldig een nieuw rantsoen samen gesteld met een verrassend goed resultaat. Waar de melk er ondanks stijging van de lactatiedagen goed onder bleef, werd er door hogere gehalten een stijging van vet en eiwit productie waargenomen.

De productie voor omschakeling zat op 42,6 kg melk en 3123 vet/eiwit grammen bij 191 lactatiedagen. De laatste 3 melkcontroles gaven een resultaat van 43,5 kg melk en 3231 vet/eiwit grammen met 221 lactatiedagen!

Wilco Dogger:  ‘Achteraf was het totaal onnodig bang te zijn voor productieverlies, we zijn er zelfs op vooruit gegaan!’

×

Hallo!

Neem contact op met een medewerker van de binnendienst via WhatsApp of stuur een mail naar: info@fuite.nl

× Hoe kan ik je helpen?