Nutritie vanuit de stal

Ons assortiment varkensvoeders wordt al ruim 10 jaar samengesteld door nutritionist Alfons. De hoogste tijd dus om eens met hem in gesprek te gaan.

Waarom viel je keus op Fuite?

Ik ben Alfons Vrijkorte, 58 jaren jong en al 35 jaar werkzaam in mengvoerland. Op 1 januari 2010 ben ik bij de Gebrs Fuite in Genemuiden als teamleider varkens begonnen. Dit was precies in de tijd dat er binnen Fuite plannen werden gemaakt voor de bouw van Liprovit Kampen.  Het innovatieve denken binnen de firma is iets wat mijn interesse wekte.

Hoe word jij uitgedaagd in je werk?

De ultieme uitdaging voor mij is om via Fermentatie en gezonde grondstoffen de maag- en darmgezondheid van de dieren positief te beïnvloeden. Met de fabriek voor vloeibare producten in Kampen in combinatie met de moderne fabriek in Genemuiden zijn wij hier zeer goed toe in staat. We hebben het vaak over “Nutritie vanuit de stal opbouwen”.  Dit houdt in dat ik als nutritionist de voeders optimaliseer, maar ook als adviseur varkens dagelijks in de stal kom.

Waar kijk je positief op terug?

Ik ben trots op het feit dat we alle biggenvoeders nu fermenteren en hier ook de positieve effecten van terugzien in de stal. Hier ging een heel ontwikkeltraject aan vooraf. Dat het uiteindelijk toch is gelukt is mede te danken aan de korte lijntjes binnen de firma. Het samenspel tussen fabriek, nutritie  en adviseurs klinkt als een klok.

Wat zou je nog graag willen bereiken?

Wij als varkensteam van Gebrs. Fuite zien nog veel uitdagingen en kansen in deze markt.  Het belangrijkste speerpunt voor ons is om voeders te maken waar u als varkenshouder positieve effecten van in de stal ziet. Ons streven is dat onze voeders leiden tot minder werk en meer arbeidsvreugde. Verder moet het uiteraard rendement voor u opleveren.

Alfons (meest rechts) in gesprek met varkenshouders.
×

Hallo!

Neem contact op met een medewerker van de binnendienst via WhatsApp of stuur een mail naar: info@fuite.nl

× Hoe kan ik je helpen?