Onbeperkt krachtvoer verstrekken voor optimale groei en ontwikkeling

Jonge kalveren hebben een geconcentreerd rantsoen nodig om in hun voedingsbehoefte te kunnen voorzien. Na de melkfase is het kalf voor zijn groei en ontwikkeling daarom hoofdzakelijk aangewezen op krachtvoer. De pens is nog niet voldoende ontwikkeld om ruwvoer optimaal te benutten. Gebrs Fuite heeft daarom speciaal voor jonge kalveren de Adlib Kalverbrok ontwikkeld.

 

Onbeperkt verstekken voorziet in behoefte kalf

Na de melkfase worden krachtvoer en ruwvoer verstrekt. De verhouding van brok en ruwvoer is zeer bepalend voor de ontwikkeling van het kalf. De pens van een gespeend kalf is nog klein en niet volledig ontwikkeld. Het hard groeiende kalf heeft echter een enorm hoge voedingsbehoefte. De enige manier om het kalf van voldoende energie en voedingstoffen te voorzien is het voeren van voldoende kilo’s krachtvoer. Adlib Kalverbrok is speciaal ontwikkeld voor deze levensfase. Het is een rustig verteerbare en smakelijke brok. De brok kan tot en met vier maanden leeftijd onbeperkt worden verstrekt.

 

Droogvoerbak werkt arbeidsbesparend

Een droogvoerbak is een uitstekende oplossing om de kalverbrok onbeperkt en vers te verstrekken. De droogvoerbak kan één keer daags worden gevuld. Met een instelbare schuif wordt de afgifte van brok gereguleerd. Kalveren worden zo gestimuleerd om gedurende de dag in porties te eten. Juist in grotere koppels krijgen alle kalveren zo de hoeveelheid brok die ze nodig zijn.

 

Iedere dag droog, vers en fris

De opname van vast voer begint met het opnemen van voldoende schoon drinkwater. Net zoals bij volwassen koeien is een vers en fris voeraanbod een voorwaarde voor voldoende drogestofopname. Vul de bak daarom niet met te grote hoeveelheden brok tegelijk. En biedt daarnaast het liefst droog ruwvoer aan. Natter (kuil)voer zorgt voor een lagere opname. Het is moeilijker verteerbaar voor jonge kalveren en vaak te zuur. Een droog rantsoen kan evengoed smakelijk zijn.

Adlib kalverbrok ook prima inzetbaar bij ruwvoertekort

Naast de brok, hebben kalveren behoefte aan een structuurbron om de pensontwikkeling te stimuleren. In geval van een ruwvoer tekort kan Adlib Kalverbrok ook prima ingezet worden naast gehakseld stro. Vraag de kalveropfok specialist van Fuite naar het bijbehorende voerschema.

×

Hallo!

Neem contact op met een medewerker van de binnendienst via WhatsApp of stuur een mail naar: info@fuite.nl

× Hoe kan ik je helpen?