Optimaal verpakt, waarborg kwaliteit ook in zomerperiode

Prominend vloeibaar voer verpakkingen

De Prominend vloeibare producten zijn verpakt als een Bag-in-Box: een plastic zak in een kartonnen doos. De plastic zak beschermt het product optimaal, doordat deze vacuüm getrokken is. Een meegeleverde kraan zorgt voor een eenvoudige toepassing, de melk kan handmatig of automatisch verstrekt worden.

In de zomermaanden is de temperatuur overdag fors hoger dan in de wintermaanden.
Hogere temperaturen zijn aangenaam voor de jonge kalveren. Het betekent ook dat Prominend in de zomermaanden gevoeliger is voor kwaliteitsbederf -ná voeren- dan in de wintermaanden.
Prominend is gemaakt uit hoogwaardige zuiveleiwitten. De best denkbare kwaltieit voor jonge kalveren. Deze zuiveleiwitten bederven echter sneller dan plantaardige eiwitten.

Tips om de kwaliteit van Prominend te waarborgen in de zomerperiode:

– Plaats de Prominend doos op een koele plaats, bij voorkeur zonder zonlicht.
Hoe koeler de opslag, hoe minder de onverdunde Prominend opwarmt. Houdt ook het deksel op de doos.
– Meng Prominend uitsluitend met koud water. Hoe koeler de melk, hoe langer houdbaar. Laat daarom de kraan enkele seconden doorstromen alvorens water toe te voegen aan melk.
– Houdt de voorraad melk in speenemmers, speenbakken en -tonnen vers. Verstrek dus niet eens per twee dagen maar iedere dag vers naar gelang behoefte van de kalveren.
– Reinig speenemmers, speenbakken en – tonnen iedere dag.
Gebruik hierbij zeep door het water, vergeet slangen in de speenton niet!
Prominend Elite is aangezuurd. het is gemengd met water langer houdbaar dan zoete melk. Maar ook aangezuurde melk kan bederven.
– voorkom condensatie in speenbakken en -tonnen in zomermaanden. Bij temperatuurverschil tussen dag en nacht vormt zich condensatie. een oplossing is om enkele kleine gaatjes in de deksels te boren
– Verstrek na de biest altijd vers water aan de kalveren. Met warm weer gebruiken kalveren meer vocht. Water is een welkome aanvulling naast Prominend. Bovendien bevordert het de krachtvoeropname.

×

Hallo!

Neem contact op met een medewerker van de binnendienst via WhatsApp of stuur een mail naar: info@fuite.nl

× Hoe kan ik je helpen?