Praktijkreacties over Topheat

Een jaar geleden heeft Fuite Topheat geïntroduceerd. De hoogste tijd om reacties ‘uit het veld’ te delen:

Door het bijvoeren van dextrose in de dekstal raken zeugen snel verzadigd. Het gevolg is dan dat de totale voeropname wat tegen valt. Daarom ontwikkelde Fuite de Topheat. Dit is een vet/eiwit kern die gebruikt wordt om bij zeugen de eicelrijping en de berigheid te stimuleren. De Topheat bevat ook extra vitamines en mineralen.

Enkele reacties over het gebruik in de dekstal:

Een zeugenhouder zegt: “Mijn percentage ‘gedekt binnen 7 dagen’ is met 4% gestegen en ook het afbig percentage is toegenomen.” Deze extra energiegift rond spenen en dekken betaalt zich terug. Een andere zeugenhouder zei: “Ook magere zeugen worden berig want ze vreten gewoon door.” Ook behouden de zeugen beter hun gewicht.

Wat tevreden gebruikers zien in de stal:

“Mijn aandeel kleine biggen is gezakt” zegt een zeugenhouder. “Ook het afbiggen duurt korter.” Iemand anders zegt: “Mijn biggen zijn vitaler en vinden de uier gemakkelijker.”

Door deze positieve respons hebben we bij Fuite besloten om naast het traditionele dekstalvoer ook een dekstalvoer aan te bieden met de Topheat veteiwit kern als energie bron. Dit maakt het voeren van gespeende zeugen in de dekstal een stuk gemakkelijker voor de medewerkers

Voor meer informatie over Topheat: klik hier 

×

Hallo!

Neem contact op met een medewerker van de binnendienst via WhatsApp of stuur een mail naar: info@fuite.nl

× Hoe kan ik je helpen?