Regeling eiwitbeperking veevoer

Genemuiden, 5-8-2020 (update; 20-8-20; maatregel van tafel)

Ondanks dat de minister van LNV heeft toegezegd de plannen van de sector door te rekenen en de gezondheidsrisico’s extra te onderzoeken, blijft tot op moment van schrijven óók staan dat de maatregel in principe in gaat vanaf 1 september. Pas kort voor deze datum komt er definitief uitsluitsel over deze regeling.

Ook Fuite heeft bezwaren tegen deze maatregel qua uitvoering én effectiviteit op stikstofbesparing. Toch moeten er ook stappen gezet worden om klanten de mogelijkheid te geven aan deze maatregel te voldoen indien deze werkelijk op 1 september in gaat.

Onze voerspecialisten zullen hun melkveehouders helpen het rantsoen op orde te krijgen voor de maatregel. Uiteraard staan waarborging van diergezondheid en welzijn, en beperken van effecten op uw bedrijfsresultaten en vee daarbij voorop. Mocht u nog vragen hebben over deze maatregel dan helpen onze adviseurs u graag verder.

Vertegenwoordigd in brancheorganisatie Nevedi, zijn ook namens Fuite bezwaren geuit tegen deze maatregel. Ook wordt het protest- en lobbywerk ondersteund door veevoedkundige kennis. Fuite zal het voer (blijven) leveren dat veehouders bestellen om de diergezondheid en het dierwelzijn van hun vee te waarborgen.  Meer leest u in het persbericht van Nevedi van 4 augustus: Nevedi wijst voermaatregel af

 

Alle informatie leest u op de website van RVO.nl over de veevoermaatregel.

×

Hallo!

Neem contact op met een medewerker van de binnendienst via WhatsApp of stuur een mail naar: info@fuite.nl

× Hoe kan ik je helpen?