Smakelijk ruwvoer winnen van najaarsgras

Goed ruwvoer winnen onder vochtige omstandigheden? Dat krijg je voor elkaar met Bonsilage Forte! Dit unieke conserveringsmiddel is speciaal ontwikkeld voor het inkuilen van natte suikerarme gewassen, waaronder najaarsgras.

Natte suikerarme graskuilen hebben een hoge buffercapaciteit: er moet meer zuur aangemaakt worden om de pH voldoende te verlagen in de kuil. Een lage pH is namelijk noodzakelijk om een kuil met een lager drogestofpercentage te stabiliseren. Ook het relatief hoog gehalte ruw as in je natte kuil is niet bevorderlijk voor de conservering. Het gevaar van elke natte kuil (eendagskuilen en/of najaarskuilen) is dat de conservering te langzaam op gang komt waardoor boterzuurbacteriën zich kunnen vermeerderen. Het gevolg: een onsmakelijke en stinkende graskuil van slechte kwaliteit met in het ergste geval verontreiniging van boterzuursporen in de melk.

Razendsnel een lagere pH
Waar je zeker voor moet zorgen na het inkuilen van een natte kuil (18-30% DS), is een snelle en goede conservering. Bonsilage Forte doet dit. Dit unieke conserveringsmiddel bevat drie bacteriestammen die speciaal zijn geselecteerd om de pH van je natte graskuil razendsnel te verlagen totdat de kuil stabiel is. Boterzuurbacteriën krijgen geen kans en energie, eiwit én de goede smaak van je kuilgras blijven behouden.

Voorkomt boterzuur in natte kuilen
Bonsilage Forte is bijzonder geschikt als conserveringsmiddel voor een natte graskuil, zoals een najaarskuil. Najaarskuilen bevatten meer vocht, eiwit en ruw as waardoor ze moeilijker te conserveren zijn en boterzuurbacteriën zich kunnen vermeerderen.

Ons volledige assortiment inkuilmiddelen is hier te vinden. 

×

Hallo!

Neem contact op met een medewerker van de binnendienst via WhatsApp of stuur een mail naar: info@fuite.nl

× Hoe kan ik je helpen?