Smakelijke kalver voeders

De jongveevoeders zijn opgedeeld in verschillende categorieën zodat u eenvoudig een voeder kunt vinden dat past bij uw jongvee.

De groei  voor spenen legt de basis voor latere lactatie

Al vanaf de geboorte legt u de basis voor de latere melkproductie. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat elke gram extra groei voor het spenen extra melk oplevert in de latere lactatie. Want hoe hoger de groei als kalf is, hoe hoger de melkproductie als vaars wordt. Bovendien wordt het gebruik van antibiotica onder optimale groeiomstandigheden tot een minimum beperkt.

Benieuwd naar ons kalvermelken assortiment? 

Start voeders voor de jongste kalveren

Smikkelmix: dit is een zeer smakelijke start muesli op basis van hoogwaardige granen. Het stimuleert de vast voeropname en een optimale pensontwikkeling.

Kalver smulmuesli: dit is een zeer smakelijk en gemakkelijk verteerbaar voer voor de kleinste kalveren. Kan meteen naast de melk verstrekt worden zodat het de vastvoeropname bevorderd.

Promistart muesli: is een compleet voeder naast de innovatieve Prominend melk. Deze zeer smakelijke muesli kan vanaf geboorte onbeperkt verstrekt worden totdat uw kalveren 4 maanden oud zijn.

Voeders voor kalveren vanaf 1 maand

Voor een goede pensontwikkeling dient een kwalitatief goed ruwvoer verstrekt te worden. Daarnaast adviseren wij om een krachtvoer te verstrekken zodat voorzien wordt in energie, eiwitten en mineralen behoefte.

Kalver plus: kalveren bouwen weerstand op door de antistoffen in de melk. Na spenen kunt u deze bescherming blijven ondersteunen door verstrekken van de kalverplus. Deze brok helpt namelijk de weerstand tegen coccidiose te vergroten.

Sprintmix: door Sprintmix meteen aan het jonge kalf te verstrekken wordt de pens beter ontwikkeld. Sprintmix is namelijk een zeer gemakkelijk verteerbare muesli welke o.a. maïsvlokken en gerstvlokken bevat. Het is zeer structuurrijk zodat de herkauw activiteit van uw kalveren gestimuleerd wordt.

Ad-lib kalverbrok: een brok welke onbeperkt gevoerd kan én mag worden naast beperkt structuurrijk ruwvoer. De Ad-lib kalverbrok kan veilig onbeperkt gevoerd worden omdat het zeer rustig afbreekbare ingrediënten bevat.

Balans brok: naast goed ruwvoer dient een brok verstrekt te worden (tot 9 maanden) waarmee het jongvee wordt voorzien van extra eiwitten en energie.