Vliegen bestrijden doe je zo!

Het voorjaar is begonnen, de temperatuur stijgt. Als gevolg hiervan treffen we in de buurt van dieren (meer) vliegen aan. Het aantal vliegen kan zo hoog worden dat ze overlast veroorzaken, bijvoorbeeld bij de koeien tijdens het melken of bij drinkemmers van de kalveren. Daarnaast verspreiden vliegen ook heel gemakkelijk ziektekiemen van dier tot dier. Kortom iets om dit jaar eens goed aan te pakken!

Vliegen zijn een bron van overdracht van ziekteverwekkers bij jonge dieren zoals kalveren en lammeren. De stalvliegen spugen namelijk eerst in hun voedsel voor ze het opeten. Zo verspreiden vliegen niet alleen zichzelf (wist je dat een vlieg wel 500 tot 1000 eitjes kan leggen) maar ook ziekteverwekkers.

Tip 1:

Zorg voor een goede hygiëne in de stal. Een vlieg heeft een sterke voorkeur voor voer, warmte en vocht. Regelmatig uitmesten en restvoer tijdig vervangen kan hier bij helpen.

Tip 2:

Start begin april met bestrijden van de maden. Zo doorbreken we de cyclus en voorkomen we dat deze maden vliegen worden. Tel je nu ongeveer 10 vliegen in je stal, dan komen er de komende tijd nog eens 50 bij! Wij adviseren om  Neporex te gebruiken. Dit middel is eenvoudig toepasbaar en breed inzetbaar.

Tip 3:

Vraag uw jongvee specialist voor een passend advies op uw bedrijf. Om het gewenste resultaat te halen op uw bedrijf is het van belang om niets over het hoofd te zien en de middelen juist toe te passen. Onze jongvee specialisten hebben de juiste kennis en ervaring om u hierbij verder te helpen.

×

Hallo!

Neem contact op met een medewerker van de binnendienst via WhatsApp of stuur een mail naar: info@fuite.nl

× Hoe kan ik je helpen?