Voorkom najaars verwerpen

Afgelopen woensdag hebben we  ‘de langste dag’ van het jaar gehad. Traditioneel breekt daarna de periode aan waarin problemen met de vruchtbaarheid van uw zeugen ontstaan. Het korter worden van de dagen in combinatie met hoge(re) én wisselende temperaturen zijn hiervan de oorzaak.

Hoe kan ik de vruchtbaarheid van mijn zeugen ondersteunen?

Neem tijdig maatregelen om uw zeugen extra te beschermen tegen hittestress. Hieronder hebben we enkele handige tips op een rijtje gezet. Zo bent u goed voorbereid op de uiteenlopende gevolgen van stijgende temperaturen.

  • Ventilatie checken. Zorg voor koeling van de stallen. Vergeet daarbij ook de dekstal en berenhokken niet (spermakwaliteit). Controleer of de luchtinlaat op de zomerstand staat.
  • Water: controleer kwaliteit, kwantiteit en beschikbaarheid. Let op: de vochtbehoefte neemt sterk toe.
  • Voer: hoeveelheid, soort, tijdstip(pen), schone silo’s en voercircuit. Gebruik flushvoer of een flushproduct (bronst stimulerende producten).
  • TopHeat is een hooggeconcentreerde vet-/eiwitkern die zorgt voor een energieboost. Dit heeft tot gevolg dat de zeugen veel beter berig worden, betere tomen ontwikkelen en grotere worpen produceren.
  • Zorg voor een constant dag-nacht ritme; 16 uur licht, 8 uur ‘donker’

Ons team van varkens-specialisten biedt professionele ondersteuning. Bel voor meer informatie of voor het aanvragen van een bezoek. We ondersteunen u graag met bedrijfsspecifiek advies.

×

Hallo!

Neem contact op met een medewerker van de binnendienst via WhatsApp of stuur een mail naar: info@fuite.nl

× Hoe kan ik je helpen?