“We krijgen nu altijd krachtvoer met dezelfde samenstelling”

“We krijgen nu altijd krachtvoer met dezelfde samenstelling”. Aan het woord is melkveehouder Jan Steegink. Op Heerenbrink Holsteins staan koeien centraal. De aandacht voor de koeien komt voort uit de overtuiging dat de koeien het voor je moeten verdienen en dus optimaal verzorgd moeten worden. “Je moet je zoveel mogelijk laten adviseren door mensen die weten waar ze het over hebben.” Toen zijn we in contact gekomen met onafhankelijk voeradviseur Gerrit Kerssies.

“We voerden altijd van een grote coöperatie maar we hadden steeds het idee dat het niet lekker liep. Kerssies liet ons zien dat we bij elke levering brok een andere samenstelling in de silo’s kregen, ondanks dat we dezelfde broksoort bestelden”. De krachtvoeders worden nu afgenomen bij Gebrs. Fuite. “We krijgen nu altijd krachtvoer met dezelfde samenstelling, ongeacht de prijs van de grondstoffen. Ook komt er geen ureum meer in de brokken. Het blijkt dat de gemiddelde krachtvoerprijs nauwelijks is veranderd ten opzichte van de oude situatie, maar we melken nu ruim 5 kilo melk per koe per dag meer en de koeien zijn veel gezonder en doen het veel gemakkelijker.”

Afgelopen jaar was de familie Steegink zeer succesvol op de HHH-show met onder andere de algemeen kampioene roodbont. Lees meer op melkvee.nl. 

×

Hallo!

Neem contact op met een medewerker van de binnendienst via WhatsApp of stuur een mail naar: info@fuite.nl

× Hoe kan ik je helpen?