Doorzaaien grasland nu al mogelijk

Gemiddeld ruw eiwit gehalte kuilgras daalt

Een hoge voedingswaarde van uw ruwvoer is noodzakelijk om het beste economische resultaat te halen. Uit onderzoek van Eurofins Agro blijkt echter dat het ruw eiwit gehalte in graskuil de laatste jaren is gedaald. Omdat binnen het huidige mestbeleid de stikstofgift steeds verder teruggedraaid wordt, zijn andere maatregelen noodzakelijk om de opbrengst van uw graslandpercelen te verhogen.

Waar moet u op letten bij doorzaaien in het vroege voorjaar?

Het is belangrijk om graszaad te zaaien voordat de bestaande planten starten met hun voorjaarsgroei (Engels raaigras start bij 10°C). De opkomst na doorzaaien is dan veel hoger. Het is daarbij wel van belang om grassen te kiezen die kiemen bij een lagere temperatuur dan 10°C.

Is uw graslandperceel al heel vroeg in het voorjaar mooi groen?  Wees dan alert.

Ruwbeemdgras start als eerste van alle grassen met groeien na de winterperiode. Dit onkruidgras groeit al bij een bodemtemperatuur van 5°C terwijl Engels raaigras pas bij 10°C uit de winterslaap ontwaakt. Ruwbeemd vult in deze periode de kale plekken waardoor uw weide mooi groen staat maar de kwaliteit van uw grasland ondertussen hard achteruit gaat. U voorkomt de groei van laagwaardig onkruidgras door uw grasland vroeg in het voorjaar te wiedeggen en daarna door te zaaien.
×

Hallo!

Neem contact op met een medewerker van de binnendienst via WhatsApp of stuur een mail naar: info@fuite.nl

× Hoe kan ik je helpen?