Kwaliteit

Een gedegen kwaliteit en waarborging van de voedselveiligheid zijn minimale vereisten voor een toeleverancier aan de humane sector. Diervoeders vormen immers een onderdeel van de voedselketen en dienen daarom absoluut veilig en betrouwbaar te zijn. Hier zijn wij ons bij Gebrs. Fuite terdege van bewust.

Zowel grondstoffen, productieproces als voeders zijn gewaarborgd.

Gebrs. Fuite is GMP+ gecertificeerd. Download hier ons GMP certificaat. Ons registratie nummer is GMP019518. Dit betekent dat de grondstoffen, het productieproces en de voeders een kwaliteitswaarborg dragen. Om voedselveiligheid te waarborgen wordt gewerkt met kwaliteitsborgingssystemen in alle schakels van de diervoederketen. Leveranciers van vlees, zuivel en eieren kunnen hierdoor veilig en verantwoord voedsel leveren. De moderne fabrieken met een overzichtelijke inname en opslag maken het o.a. mogelijk om een intensieve controle uit te oefenen.

VLOG certificering.

Gebrs. Fuite is tevens gecertificeerd voor de productie van VLOG voeders. Ons VLOG certificaat is hier te vinden.

VLOG (Verband Lebensmittel Ohne Gentechnik) is een Duitse instantie die verantwoordelijk is voor de certificatie en uitgifte van het ‘Ohne Gentechnik’-label. Sinds 2018 is er binnen het GMP+ systeem de MI105 module beschikbaar die gelijkwaardig is aan de VLOG certificering. Deze wordt ook als zodanig erkend door de zuivelindustrie. Gebrs. Fuite is GMP+ MI105 gecertificeerd, dit certificaat is dus gelijkwaardig aan een VLOG certificaat. Op de Duitse website van VLOG vindt u hierover meer informatie.

Aanvoer van grondstoffen via gecertificeerde leveranciers

Er wordt daarnaast uitsluitend gekocht van gecertificeerde bedrijven en er vindt een kritische selectie plaats waar het gaat om leveranciers en hun grondstoffen. Kwaliteit van het eindproduct begint immers bij een goede selectie van de grondstoffen en betrouwbare leveranciers. Middels SecureFeed wordt hier in de dagelijkse praktijk handen en voeten aan gegeven. Samen met andere, bij SecureFeed aangesloten, bedrijven verzorgen wij bijvoorbeeld zelf audits bij toeleveranciers. SecureFeed is een collectief waarbij het merendeel van de Nederlandse diervoederindustrie zich gezamenlijk inzet voor veilig diervoeder.

×

Hallo!

Neem contact op met een medewerker van de binnendienst via WhatsApp of stuur een mail naar: info@fuite.nl

× Hoe kan ik je helpen?