V/d Kolk roodbontfokker van het jaar!

Bossink Holsteins, familie Van der Kolk,  melkvee in Wierden (Ov.) is uitgeroepen tot roodbontfokker van het jaar 2019.

Lees meer

Relatiedag Varkenshouderij

Zowel bij onze krachtvoeders als bij onze vloeibare biggenproducten hebben praktijkproeven geleid tot verder optimalisatie van onze voeders.  Wij willen u als eigentijdse varkenshouder blijven bedienen.

Lees meer

Verse koe gezond door goed voeren

“Verse koeien hebben veel energie nodig en die bieden wij ze aan door een energierijke brok en 3 kg maisvlokken te voeren. Daardoor starten de koeien goed op, qua liters, eiwitgehalte en gezondheid. Het vetgehalte is in verhouding niet hoog, omdat de koe die energie juist voor zichzelf gebruikt. Daarbij: eiwit wordt ook nog eens beter betaald dan vet.”

Lees meer

Te weinig biest in herfst en winter

Onvoldoende opname van biest leidt tot meer kalverdiarree en longproblemen bij kalveren. De biestproductie blijkt gemiddeld lager te zijn in de herfst en de winter. Vooral nu is voldoende biestopname essentieel omdat de weerstand van kalveren onder druk staat door vocht en koude. Hoe kunt u ieder kalf toch een goede start geven?

Lees meer

Eiwit beter benutten: het kan

Ureumgehaltes boven de 18 geven aan dat er nog ruimte is om het eiwit beter te benutten. Daarmee kan er nog zo’n 50 euro per koe per jaar bespaard worden op aankoop van eiwit. Een gebalanceerd rantsoen met maisvlokken voeren brengt u al een stap in de goede richting.

Lees meer