Betere weerstand tegen PIA verhoogt groei

PIA bij varkens is een groot probleem.  Afhankelijk van de verschijningsvorm (acuut of chronisch) zorgt PIA voor sterfte, diarree, verhoogde voederconversie, lagere groei en slechtere uniformiteit.

Ziekteverwekker en bestrijden

Deze darmaandoening wordt veroorzaakt door een bacterie. Om de oorzaak vast te stellen moet onderzoek plaatsvinden in mest, bloed, sectie of slachtlijn. Wanneer de bacterie (Lawsonia) is aangetoond, is strikte hygiëne van groot belang zoals all-in all out, reiniging en desinfectie en ongediertebestrijding. Overleg met de dierenarts over de juiste aanpak is van groot belang. Individuele of koppelbehandeling kan nodig zijn. Ook kan er tegen de ziekte worden gevaccineerd.

Structo voeders Fuite ondersteunen darmgezondheid

Voeding speelt een belangrijke rol bij het voorkomen van Pia. Van belang zijn de verstrekte hoeveelheden, verschijningsvorm, wijze van verstrekken en overschakelingsmomenten. Ook grondstoffensamenstelling, structuur van het voer, eiwit(belasting) en zuur(productie) zijn van belang om het verteringsapparaat te helpen weerstand te bieden tegen problemen met PIA.

Onze vleesvarkensvoeders bevatten:

  • een constante grondstoffensamenstelling.
  • zurenmengsels
  • uitsluitend geschoonde grondstoffen
  • structuurrijke grondstoffen door het speciale productie proces.

Neem vrijblijvend contact op.  Onze specialisten kunnen u helpen met het verlagen van de ziektedruk.

×

Hallo!

Neem contact op met een medewerker van de binnendienst via WhatsApp of stuur een mail naar: info@fuite.nl

× Hoe kan ik je helpen?