Bonsilage Mais toevoegen behoudt zetmeel in maiskuil

Maiskuil met meer energie

Toevoeging van Bonsilage Mais in de maiskuil voorkomt verlies van kostbare energie. Mais is een energiebron voor gisten, schimmels en boterzuurbacteriën. Bij opening van de kuil worden gisten en schimmels direct actief en veroorzaken broei in de maiskuil. Hierdoor gaat 12% van de energie (100 VEM in 5 dagen) in de maiskuil verloren. Met Bonsilage Mais is de maiskuil na 6 tot 8 weken stabiel en blijft na opening lange tijd vrij van broei en schimmel.

Melkzuur in de maiskuil

Iedere maiskuil heeft van nature melkzuurbacteriën. Melkzuurbacteriën bestrijden gisten. Gisten kunnen echter een hoge concentratie melkzuurbacteriën verdragen. Pas bij een concentratie van 5% is er een duidelijke remming. Deze concentratie melkzuurbacteriën wordt zonder toevoegmiddel zelden of nooit behaald. Bonsilage Mais is samengesteld uit azijnzuur- en melkzuurvormende bacteriën, waaronder de lactobacillus Buchneri. Deze versnellen het inkuilproces en remmen gist en schimmelvorming. Alle bacteriestammen in de Bonsilage mais zijn EU goedgekeurde bacteriestammen en zijn beoordeeld op de werking als kuilverbeteraar.

Gezonder voer in de maiskuil

Maiskuilen behandeld met Bonsilage Mais zijn smakelijker door de snelle conservering en de aanwezigheid van melkzuren. Koeien nemen het voer makkelijk op en leveren daardoor meer melk. Mais zonder schimmels en gisten is gezonder voor de koe. Hierdoor hebben koeien meer pensbacteriën die zorgen voor meer melkeiwit.

Vloeibaar en granulaat

Bonsilage Mais is verkrijgbaar in:

  • Oplosbaar poeder voor vloeibare toevoeging met ULV-apparaat of doseervat met waterpomp.
  • Granulaatkorrels voor toevoeging met granulaatstrooier.

Dosering is als volgt:

  • Bonsilage Mais vloeibaar. Inhoud verpakking: 100 gram. Dosering 1 gram per ton mais ( 1 potje per 2 tot 2,5 ha snijmais).
  • Bonsilage Mais granulaat. Inhoud verpakking: 20 kg. Dosering 250 gram per ton mais (1 zak per 2 snijmais).

De folder over Bonsilage mais vind u hier!

×

Hallo!

Neem contact op met een medewerker van de binnendienst via WhatsApp of stuur een mail naar: info@fuite.nl

× Hoe kan ik je helpen?