Fuite zeugenvoeders; gemakkelijk werken en arbeid besparen

Zeugen houden is meer dan ooit hogere wiskunde. Grotere tomen, dieren met minder spek en dus reserves, gevoeligere dieren. Kortom: alles moet kloppen. “Net niet” kan niet meer.

Voldoende, goede biest bepalend voor succesvolle opfok

De melkproductie van uw zeug begint al vóór de geboorte, met het produceren van het belangrijkste voedsel dat een big ooit zal krijgen: biest. Bij veel dieren wordt de kwaliteit van de biest gemeten. Ook krijgen ze een minimale hoeveelheid biest toegediend, denk maar aan kalfjes en lammetjes. Bij zeugen werkt dat niet zo: het is maar ‘afwachten’ hoeveel én wanneer iedere big biest krijgt. Van groot belang dus dat uw zeugen voldoende biest beschikbaar hebben.

Hoogwaardig zeugenvoer voor probleemloze start biggen

Goed kraamstalmanagement is onontbeerlijk voor een probleemloze biggen opfok. Zeugen voeding speelt daarin een essentiële rol. Enkele aandachtspunten kort na het biggen:

• zorg voor een probleemloze overgang van (hoog-)dragend naar lacterend
• controleer de mest, deze dient smeuïg te zijn
• zorg voor een comfortabele zijligging van de zeug
• zorg voor evenwichtige verdeling van biest en melk over de uier

Alfons ontwikkelde een uniek lacto voeder. 

Hoe zorg ik voor een evenwichtig gevuld uier pakket?

Onze lacto voeders zijn zeer smakelijk zodat de voeropname ook net na het biggen goed is. Daarnaast zorgt de unieke samenstelling er voor dat het complete uierpakket gevuld is. Ook de biggen aan de achterste helft van de uier kunnen goed mee komen. Dat ziet u terug in de uniformiteit van de biggen. Ons assortiment omvat diverse zeugenvoeders zoals dracht, overgangs- en lactatievoeders die dé basis zijn voor uitstekende prestaties in uw kraamstal. Door speciale toevoegingen is de kans op diarree na de geboorte ook minimaal.

 

×

Hallo!

Neem contact op met een medewerker van de binnendienst via WhatsApp of stuur een mail naar: info@fuite.nl

× Hoe kan ik je helpen?