Gezondheid van uw biggen komt vanuit de darmen!

De darmen zijn van groot belang voor gezonde biggen. De voedselvertering verloopt niet bij alle biggen vlekkeloos. Sterker nog, het aantal bedrijven met verteringsproblemen is de laatste jaren alleen maar toegenomen. Biggenvoeders van Gebrs. Fuite zijn dé welkome aanvulling voor een probleemloze biggenopfok!

 

Het belang van gezonde darmen

De darmen vervullen een essentiële rol in de spijsvertering en de opname van voldoende voedingsstoffen. Daarnaast vormt de darmwand een barrière tegen toxische stoffen en bacteriën die uw big ziek kunnen maken. In de darmen vindt continu interactie met “de buitenwereld” plaats.  Zeventig procent van de afweer van de big bevindt zich dan ook in de darmen. De darmflora, of het microbioom, is van invloed op de algehele gezondheid van de big. Optimale vertering en opname van voedingsstoffen lukt alleen met een gezonde darmflora.

Darmen zijn vergelijkbaar met lopende banden in een fabriek: als de afzonderlijke gedeelten niet goed op elkaar zijn afgestemd, ontstaat ophoping of juist een tekort op bepaalde plaatsen. Dit kan leiden tot verteringsproblemen, zoals gisting van onverteerde voedselresten die te lang blijven hangen. Bij biggen is dit een oorzaak van klachten zoals krampen en steken.

FERM, PIGVIT en vezels

Aan onze biggenvoeders zijn melkzuur en actieve melkzuurbacteriën (FERM) toegevoegd. FERM ondersteunt de maag- en darmgezondheid. Daarnaast bevatten onze voeders het supplement Pigvit-Big. Dit zorgt voor een betere afweer tegen gram positieve bacteriën (o.a. streptokokken). Het zorgt er ook voor dat er meer spijsverteringssappen worden gevormd. Deze unieke combinatie van het concept Ferm en Pigvit-Big ondersteunt de darmflora en draagt bij aan een optimale darmgezondheid. In de praktijk zien we dagelijks dat bedrijven die voeders met Ferm en Pigvit-Big gebruiken minder problemen hebben met dunne mest en streptokokken. Voldoende vezels in de voeding dragen ook bij aan de darmgezondheid. In onze biggenvoeders zijn de juiste vezels in grote hoeveelheden aanwezig.

×

Hallo!

Neem contact op met een medewerker van de binnendienst via WhatsApp of stuur een mail naar: info@fuite.nl

× Hoe kan ik je helpen?