Hoe kunt u met Fuite voer 1050 gram groei behalen?

Wanneer de groei stijgt van 950 naar 1050 gram wordt de ligperiode van uw vleesvarken 10 dagen korter. Hierdoor is minder onderhoudsvoer nodig, wat gunstig is voor de voederconversie. Dit betekent wel dat het voer in een kortere periode opgenomen moet worden. Hiervoor hebben we enkele troeven in handen. Benieuwd hoe we dit samen kunnen realiseren?

 

Voeropname jonge biggen eerste weken onbeperkt

Een goede start help enorm om het ‘vliegwiel’ aan de gang te krijgen: een varken dat goed opstart qua voeropname, groeit ook goed en gaat vervolgens nog meer vreten. Daardoor gaat het varken nog harder groeien. In deze fase is de genetische potentie niet de beperkende factor voor de groei.

Voeropname maximaliseren met vlokken en Ferm

Om de voeropname positief te beïnvloeden gebruiken we alleen geschoonde granen in onze vleesvarkensvoeders. Daarnaast maken we gebruik van graanvlokken uit onze eigen vlokkenfabriek, deze zijn licht verteerbaar en bevorderen de smaak van onze voeders. Aan onze voeders wordt ook FERM toegevoegd. Dat is vloeibare pro-biotica dat geproduceerd wordt bij Liprovit. FERM zorgt ervoor dat varkens elke dag een hoog aandeel melkzuurbacteriën binnenkrijgen. Dit bevorderd de vertering en darmgezondheid.

Hoogwaardige granen en hoge nutriënt dichtheid

Qua gehaltes investeren we in geconcentreerde voeders met een hoge nutriënt dichtheid. Afhankelijk van de doelstelling op groei wordt de voerstrategie bepaald aan de hand van het vleesvarkensmodel, hierin wordt gestuurd met voersoorten, schakelmomenten en curve.

Combi

De combinatie van voeropname en voerinhoud resulteert in een vliegende start. Ook op stal zijn een aantal factoren van belang om te zorgen dat de opstart goed verloopt: schone, droge en warme hokken helpen hier enorm bij. Daarnaast is het van belang dat het water en het voer in een schone voerbak zitten. Ook is de juiste overgang van biggen- naar vleesvarkensvoer zeer belangrijk.

 

×

Hallo!

Neem contact op met een medewerker van de binnendienst via WhatsApp of stuur een mail naar: info@fuite.nl

× Hoe kan ik je helpen?