Meer eiwit van eigen bodem

Het wordt steeds belangrijker om voldoende, kwalitatief goed eiwit van eigen land te halen. Een goede kwaliteit ruwvoer begint al bij het inkuilen. Vooral bij een natte snede – minder dan 35% DS – is toevoegen van een inkuilmiddel aan te raden. Dit zorgt voor een snelle pH daling. Door de snelle daling van de pH gaat minder eiwit verloren en krijgen boterzuurbacteriën  nauwelijks kans om zich te ontwikkelen.

Het aantal aanwezige melkzuurbacteriën in het gras is bij lagere temperaturen lager dan bij oplopende temperaturen. Dit geldt vooral bij lage nachttemperaturen. Bij koude nachttemperaturen en relatief lage temperaturen overdag het dus aan te raden om een inkuilmiddel te gebruiken.

Voorkom broei en schimmelvorming

Gecombineerde inkuilmiddelen  bevorderen naast de conservering ook de aanmaak van  azijnzuur en propionzuur. Hierdoor wordt broei- en schimmelvorming bij het uitkuilen voorkomen.

Wij adviseren om bij nattere kuilen altijd een inkuilmiddel te gebruiken. Gebrs. Fuite kan diverse inkuilmiddelen leveren. Onze melkveeadviseurs voorzien u graag van een passend advies.

×

Hallo!

Neem contact op met een medewerker van de binnendienst via WhatsApp of stuur een mail naar: info@fuite.nl

× Hoe kan ik je helpen?