Meer melk? Maisvlokken van Fuite

Maisvlokken zorgen voor een rustige vertering

Arie den Uijl voert maisvlokken aan zijn melkvee. Het zorgt voor rustige pensenergie en extra eiwit, gezonde koeien en meer melk.

Vlakbij Kampen ligt het melkveebedrijf van de familie Den Uijl.  Onlangs besloot melkveehouder Arie den Uijl om onze maisvlokken toe te voegen aan het melkveerantsoen. “Voorheen voerden we tarwemeel, maar dat verteert te snel, zeker in combinatie met relatief natte graskuil”, vertelt Arie den Uijl. “Dat vergroot het risico op pensverzuring en andere gezondheidsproblemen als gevolg daarvan. Daarom ging ik op zoek naar een rustiger energiebron op pensniveau. Maisvlokken passen dan prima. Maismeel levert ook veel energie, maar daarvan komt op pensniveau veel minder beschikbaar dan van maisvlokken.”

Melkveehouder Den Uijl uit Kamperveen

Voordelen van (VLOG) maïs vlokken uit onze eigen fabriek!

Gebrs. Fuite produceert  zelf maïsvlokken. Deze zijn zeer smakelijk en bovendien ook leverbaar als VLOG. De maïs wordt verhit en daarna gewalst. Hierdoor ontstaat er een grote vlok van ontsloten maïs. Het zetmeel is dus zeer goed beschikbaar.

  • Maïsvlokken leveren goed afbreekbaar zetmeel wat geleidelijk beschikbaar komt in de pens.
  • Bovendien zorgt de extra glucogene energie voor een hogere melkproductie.
  • Betere benutting eiwit uit uw eigen ruwvoer
  • Verlaagt het ureumgehalte en verhoogt melkproductie en meer melkeiwit.

Het voeren van maisvlokken is ook gunstig voor de BEX. Lees hier meer over de voordelen van het gebruik van maisvlokken. 

×

Hallo!

Neem contact op met een medewerker van de binnendienst via WhatsApp of stuur een mail naar: info@fuite.nl

× Hoe kan ik je helpen?