Leghennen

Voor een maximaal resultaat hebben legpluimveehouders meerdere belangrijke doelstellingen zoals een maximale eimassa of het optimale aantal eieren per gewichtsklasse. In combinatie met het voerverbruik bepalen deze parameters de technische resultaten van het koppel.

 

Aan de slag met uw doelstellingen

Belangrijke eikwaliteitsparameters om te beheersen, zijn breuksterkte, schaalkleur, dooierkleur en interne eikwaliteit. Om deze doelstellingen te bereiken is een uniform koppel met robuuste en gezonde leghennen noodzakelijk. In de laatste decennia zijn legpluimveehouders omgeschakeld van batterijhuisvesting naar scharrelhuisvesting, en van snavelbehandelde hennen naar onbehandelde hennen. De nodige uitdagingen dus!

 

Hoe ons voerprogramma bijdraagt

Naast aanpassingen in genetica en management is er een belangrijke rol weggelegd voor de voeding. Als alles klopt, behalen koppels in de praktijk al een levensproductie van 500 eieren in 100 weken! Ondersteund door vele jaren van onderzoek en praktijkervaring, is Gebrs. Fuite in staat om mee te denken om het bedrijfsresultaat te optimaliseren. We maken daarbij gebruik van een vernieuwd voerprogramma met bijbehorende stuurproducten, op basis van de nieuwste kennis.

 

Ons voerprogramma

In het Fuite voerprogramma voor leghennen is aandacht voor alle nutritionele aspecten zoals grondstofkwaliteit (bijv. inzet van geschoonde granen), nutriëntvoorziening, fysische eigenschappen en gebruik van additieven zoals vitamines, enzymen en carotenoïden. We maken daarbij onderscheid in 3 fasen:

 

  • Start: doelstelling is om de voeropname te stimuleren en de opfok van de hennen goed af te ronden. Daarnaast vindt er in deze periode een snelle stijging van de eiproductie plaats.
  • Fase 1: in deze fase richten we ons volop op een hoge en persistente eiproductie, met behoud van conditie van de hennen.
  • Fase 2: een hoge eiproductie blijft bij oudere hennen van belang, echter wel met behoud van levergezondheid en eischaalkwaliteit. Om de breuksterkte te beheersen kunnen extra kalksteentjes worden toegevoegd.

Onze constante samenstellingen worden geproduceerd in onze moderne productielocatie te Genemuiden. Eindvoeders kunnen zowel in meel als structuurkruimel worden uitgeleverd.

×

Hallo!

Neem contact op met een medewerker van de binnendienst via WhatsApp of stuur een mail naar: info@fuite.nl

× Hoe kan ik je helpen?