Vleeskuikens

Assortiment vleeskuikens

Om nog beter aan te sluiten bij de snelle marktontwikkelingen heeft Gebrs. Fuite het assortiment vleeskuikenvoeders vernieuwd. Naast de gebruikelijke aandacht voor technisch resultaat, darmgezondheid en strooiselkwaliteit, is het assortiment ook afgestemd op de afzetmarkt. Hiermee speelt Gebrs. Fuite nog slimmer in op marktomstandigheden en is daarmee een uitstekende partner in de pluimveevleesketen. Fuite produceert niet alleen voer, maar vermarkt ook actief hoogwaardig pluimveevlees (www.fuitepoultry.nl). Juist daarom beschikken we over een uitgebreid netwerk voor de aankoop van eendagskuikens, afzet van kuikens e.d. en zijn we uitstekend in staat om samen met de vleeskuikenhouder het rendement per m2 te optimaliseren.

Voor de productie van onze voeders maken we gebruik van geschoonde granen; dit is gunstig voor de nutritionele waarde en de microbiologische kwaliteit. De grondstoffen worden regelmatig geanalyseerd en zo nodig wordt de voederwaarde bijgesteld. De samenstellingen zijn zowel qua grondstoffensamenstelling als nutriëntniveaus zo constant mogelijk. Nieuwe grondstoffen of additieven worden uitgebreid getest op ons proefbedrijf (te Tweede Valthermond). Daarnaast maken we gebruik van de nieuwste kennis die beschikbaar komt vanuit SFR en gerenommeerde (additieven- en premix)leveranciers. In al onze voeders wordt gebruik gemaakt van bio-actieve vetcomponenten, functionele vezels en enzymen voor een optimale darmgezondheid.

 

Het assortiment vleeskuikenvoeders bestaat uit de volgende voerprogramma’s:

Eminent. Voerprogramma voor een maximaal technisch resultaat, vooral geschikt voor Ross 308 kuikens. Het voerprogramma is opgebouwd uit 5 of 6 fasen afhankelijk van het gebruik van onze unieke prestarter voor de eerste dagen. Binnen het Eminent programma zijn de volgende reeksen beschikbaar:

  • All-in reeks: compleet voer met een extra structuurcomponent voor een goede spiermaagontwikkeling en darmgezondheid.
  • T-20 reeks: tot max 20% hele tarwe in de finish fase
  • T-30 reeks: tot max 35% hele tarwe in de finish fase

Efficiënt. Voerprogramma vooral geschikt voor Cobb 500 kuikens of andere reguliere kuikens afhankelijk van de marktomstandigheden. Gezien de lagere nutriëntniveaus biedt deze reeks ook extra veiligheid. Het Efficiënt programma is opgebouwd uit 5 fasen. Voor de Efficiënt voeders is een All-in reeks en een T-30 reeks beschikbaar.

ProtiCare. Dit unieke voerprogramma van Gebrs. Fuite is eveneens ontwikkeld voor reguliere kuikens. Door gebruik van eiwitsplitsende enzymen en nieuwe aminozuren is het aandeel sojaschroot en het eiwitgehalte verlaagd. Uit eigen praktijkonderzoek blijkt dat deze voerlijn technisch prima presteert en droog strooisel geeft.

Evident. Dit voerprogramma is specifiek ontwikkeld voor vleeskuikens die gehouden worden voor het ECC concept, zoals Hubbard Redbro en Ross Rustic kuikens. De energie en aminozurenniveaus liggen wat lager ten opzichte van de Efficiënt voeders; wel is extra rekening gehouden met het stimuleren van de voeropname. Het Accent programma dat uit 5 fasen bestaat, wordt geadviseerd in een All-in of T-30 (30% hele tarwe) reeks.

Accent. Voerprogramma voor kuikens bestemd voor het scharrelconcept (1 Ster), zoals Hubbard JA757 kuikens. Deze voeders voldoen aan de richtlijnen vanuit het Beter Leven Keurmerk en zijn afgestemd op een gecontroleerde groei met een goede darmgezondheid. Evenals het Accent programma bestaat ook het Content programma uit 5 fasen en zijn een All-in reeks en een T-30 reeks beschikbaar.

Content. Evenals de Accent reeks een voerprogramma voor traaggroeiende vleeskuikens met extra aandacht voor een gecontroleerde groei en lage voerkosten.

Maatwerk is in overleg met uw bedrijfsadviseur altijd mogelijk.

 

×

Hallo!

Neem contact op met een medewerker van de binnendienst via WhatsApp of stuur een mail naar: info@fuite.nl

× Hoe kan ik je helpen?