Vliegen bestrijden doe je zo!

Stijgende temperaturen hebben als gevolg dat we in de buurt van dieren meer vliegen aan treffen. Het aantal vliegen kan zo hoog worden dat ze overlast veroorzaken. Daarnaast verspreiden vliegen ziektekiemen van dier tot dier. Kortom iets om goed aan te pakken!

Vliegen zijn een bron van overdracht van ziekteverwekkers bij jonge dieren zoals biggen, kalveren en lammeren. Vliegen eten niet alleen mee van het voer, maar spugen er ook in. Zo verspreiden vliegen niet alleen zichzelf, meer ook ziekteverwekkers (wist je dat een vlieg wel 500 tot 1000 eitjes kan leggen).

Tip 1:

Zorg voor een goede hygiëne in de stal. Een vlieg heeft een sterke voorkeur voor voer, warmte en vocht. Zorg voor zo min mogelijk voerresten en natte plekken. Kijk ook kritisch naar “koeken” in de mestkelder.

Tip 2:

Begin met het bestrijden van maden. Zo doorbreken we de cyclus en voorkomen we dat deze maden vliegen worden. Tel je nu ongeveer 10 vliegen op een dier of muur, dan komen er de komende tijd nog eens 50 vliegen bij! Wij adviseren om Neporex te gebruiken. Dit middel is eenvoudig toepasbaar en breed inzetbaar. Neporex is verkrijgbaar bij Fuite in 5 kg en 20 kg. U kunt het dus eenvoudig mee bestellen bij uw bestelling!

Tip 3:

Om het gewenste resultaat te halen op uw bedrijf is het van belang om niets over het hoofd te zien en de middelen op de juiste manier toe te passen. Vraag onze specialisten voor een passend advies op uw bedrijf.

×

Hallo!

Neem contact op met een medewerker van de binnendienst via WhatsApp of stuur een mail naar: info@fuite.nl

× Hoe kan ik je helpen?