Eiwit uit eigen ruwvoer optimaal benutten met vlokken

Sinds 2019 produceert Fuite zelf maisvlokken. Het is de afgelopen jaren wel duidelijk geworden dat koeien met maisvlokken in het rantsoen gemakkelijk veel liters melk met een goed eiwitgehalte produceren. Door dit resultaat heeft Fuite haar mogelijkheden van vlokken maken nu uitgebreid.

Uitgebreide bewerkingsmogelijkheden bij Fuite

Door niet alleen de grondstof, maar ook de bewerking van grondstoffen te kiezen in (maat)voeders, kunnen onze adviseurs goed sturen in het melkvee rantsoen. Fuite kon grondstoffen al malen en walsen. Met de nieuwe vlokken-lijn van Fuite kunnen naast mais, nu ook gerst, tarwe en lupinen worden gevlokt.

Mts den Uijl voert vlokken van Fuite. Lees meer

Dit geeft nog meer mogelijkheden om de werking van de pens te optimaliseren. De bewerkingsvorm van grondstoffen bepalen de snelheid van vertering, maar ook of de voedingsstoffen in de pens of darm beschikbaar komen voor de koe. Daardoor kan het eigen ruwvoer nóg beter benut worden. Dat komt de vorming van microbieel eiwit in de pens ten goede en levert een plus op voor de productie van liters melk en melk-eiwit. Het resultaat: een zo goed mogelijke verwaarding van het eiwit uit eigen ruwvoer.

Bent u benieuwd of vlokken ook in úw rantsoen passen? Overleg met uw adviseur of vraag hier meer informatie aan.

×

Hallo!

Neem contact op met een medewerker van de binnendienst via WhatsApp of stuur een mail naar: info@fuite.nl

× Hoe kan ik je helpen?