Ferm; unieke toepassing, maximaal resultaat

Het microbioom is een verzameling van bacteriën, virussen, gisten en schimmels die in de darm van het varken leven. Deze mix van soorten leeft in een gezonde situatie harmonieus met elkaar in de darmen en vormt een unieke groep organismen. 

 

Wat is de functie van het microbioom?

Het microbioom beschermt de darmwand en stimuleert de darmbeweging. Daarnaast helpt het om het afweersysteem te trainen om ziektekiemen te herkennen. Het verstrekken van gefermenteerde voeders draagt bij aan een gezonder microbioom en daarmee gezondere zeugen. In gezonde darmen bestaat een juiste balans in het microbioom. Het dient een zo divers mogelijk microbioom te zijn. Een divers microbioom is namelijk stabiel. Het streven daarbij is dat goedaardige bacteriën meer ruimte krijgen dan de kwaadaardige, zoals de E. colli’s- of Salmonella’s.

 

De hersen-darm-as

Onze darmen hebben als enige orgaan in ons lichaam een eigen zenuwstelsel, dat via een zenuwbaan verbonden is met het centrale zenuwstelsel in onze hersenen. Tussen de darmen, de darmbacteriën en de hersen wordt continue informatie uitgewisseld. Dit noemen we de hersen-darm-as. Vanuit de humane kennis weten we dat langdurige problemen in de buik- en darmen veroorzaakt kunnen worden door een verstoorde hersen-darm-interactie.

 

Hoe kunnen we het microbioom positief beïnvloeden?

Voeders met een evenwichtige dosis melkzuur dragen bij aan een gezonder microbioom. Fermentatieproducten geven de gevoelige darmen extra bescherming d.m.v. de lage pH. Daarnaast zijn fermentatieproducten zeer goed verteerbaar. Het verstrekken van voeders met melkzuur en melkzuurbacteriën heeft het hoogste effect op het optimaal in conditie houden van de darmen.

 

Unieke FERM toepassing

Ferm zoals het wordt toegepast door Gebrs. Fuite is uniek in Nederland. Fermentatiebacteriën gaan bij verhitting namelijk verloren. Maar door ons unieke proces blijven de fermentatiebacteriën tijdens de brokproductie behouden. Uw varkens krijgen dus zowel melkzuur als melkzuurbacteriën binnen. Bijkomend gevolg is dat de varkens in uw stal beter presteren . Dit resulteert bij zeugen in een hogere melkproductie en een beter afbigpercentage. Bij biggen in minder problematiek met coli en streptokokken en bij vleesvarkens in minder afwijkend gedrag (bijvoorbeeld staartbijten). Daarnaast een hogere groei en een scherpere voederconversie.

 

Wilt u meer informatie of eens bespreken wat de toepassing van gefermenteerde voeders voor uw bedrijf kan betekenen? Neem dan contact op met één van onze varkensspecialisten.

×

Hallo!

Neem contact op met een medewerker van de binnendienst via WhatsApp of stuur een mail naar: info@fuite.nl

× Hoe kan ik je helpen?