Grasland vernieuwen? Nu is het moment!

De ruwvoerpositie op de meeste bedrijven is momenteel ruim. Als er percelen zijn met een matige botanische samenstelling of met kale plekken is dit het moment om zo’n perceel te vernieuwen. De maanden augustus / september zijn bij uitstek geschikt om grasland te vernieuwen.

Voordelen van graslandvernieuwing in het najaar

De bodemtemperatuur is nog relatief hoog maar de grasgroei van het bestaande gewas is minder hoog dan in het voorjaar. Bij doorzaai kan het nieuwe zaad zich optimaal ontwikkelen. Zowel bij herzaai als bij doorzaaien geldt dat de onkruiddruk nu laag is. Het is aan te raden om eerst een grondonderzoek te doen. Met name een lage pH van het weiland kan de groei vertragen.

Ik wil grasland vernieuwen. En nu?

Het aanbod van grassen en vlinderbloemige gewassen zoals klavers is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Ook de toepassing van het grasland heeft invloed op de keuze van het grasmengsel. Gaat het om blijvend of tijdelijk grasland? En wilt u dit maaien of beweiden of misschien wel allebei.

Klik hier om een passend graszaad mengsel te kiezen.

 

Aandachtspunten als u gaat herzaaïen

  • Het is aan te raden vóór het vernieuwen van grasland de pH op peil te brengen.  Een lage pH vertraagt de grasgroei.
  • Meld het scheuren van grasland van tevoren via mijn.rvo.nl
  • Grasland vernietigen mag op klei- en veengrond tot en met 15 september. Op zand- en lössgrond is dit tot en met 31 augustus. Kijk voor alle voorwaarden en vrijstellingen op rvo.nl

Gebrs. Fuite kan gras- en klavermengsels leveren van diverse graszaadleveranciers. Neem contact op met onze verkoop binnendienst of uw verkoopadviseur.

Doorzaaien verhoogt opbrengst

×

Hallo!

Neem contact op met een medewerker van de binnendienst via WhatsApp of stuur een mail naar: info@fuite.nl

× Hoe kan ik je helpen?